Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinki-apu aloitti suururakan: soittaa 27 000 vanhukselle – tästä puhelinnumerosta ikäihminen saa apua

Helsingin kaupungin, seurakuntien, järjestöjen ja vapaaehtoisten luoma Helsinki-apu on aloittanut toimintansa.

Maanantaina avautui puhelinpalvelu, josta kaikki avuntarpeessa olevat yli 70-vuotiaat kaupunkilaiset voivat itse soittamalla saada keskustelutukea ja apua asiointiin koronaepidemian keskellä.

Helsinki-avun puhelinnumero on 09 310 10020, ja se palvelee arkisin kello 9–16.

Lisäksi Helsinki-apu soittaa lähiviikkojen aikana kaikille yli 80-vuotiaille helsinkiläisille ja tiedustelee mahdollista avuntarvetta esimerkiksi kauppaostosten suhteen.

Soitot yli 80-vuotiaille tulevat aina samasta Helsinki-avun puhelinnumerosta 09 310 10020, ja soittajina toimivat vain tehtävään koulutetut kaupungin ja seurakuntien työntekijät.

Kauppa-apua toimittavat vapaaehtoiset tunnistaa Helsinki-apu-merkistä, eivätkä he mene sisään kenenkään kotiin, vaan ostokset toimitetaan kotioven ulkopuolelle.

Ensimmäiset yli 80-vuotiaat helsinkiläiset on tavoitettu puhelimitse, ja avuntarpeiden kerääminen on alkanut.

Helsingissä asuu kaikkiaan noin 80 000 yli 70-vuotiasta ja noin 27 000 yli 80-vuotiasta kaupunkilaista, joiden kaikkien elämää helpottamaan Helsinki-apu on tarkoitettu.

Puhelinpalvelun lisäksi kauppakassin tilaamista, ostamista ja jakelutoimintaa varten on perustettu 18 koordinaatiopistettä eri puolille Helsinkiä.