Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit

Vuonna 2007 kumppania piti etsiä ilman Tinder-ohjelmaa. Facebookissa oli kuitenkin tuolloin hieman samanlainen sovellus. Pimeänä joulukuun iltana deittiohjelmaa käytti muun muassa Kalliossa asuva Jari Samaan aikaan sisään kirjautui myös tuolloin Oulussa asunut eteläpohjalainen Niina Alkoi rakkaustarina.

– Meille tuli ”match”. Keskustelimme puhelimessa paljon ja päätimme tavata. Nettitreffit eivät olleet silloin niin yleisiä, joten sanoin vanhemmille meneväni siskoni luokse, Niina Rekilä sanoo a nauraa.

Kun Niina saapui junalla Pasilaan, Jari oli vastassa laiturilla 2.

– Samalla paikalla otimme hääkuvan vuonna 2010, kun menimme naimisiin, pariskunta kertoo.

Nelikymppiset Niina ja Jari ovat asuneet viime vuodet muun muassa Vuosaaren Aurinkolahdessa. Ensi viikolla on paluu Pasilaan. Uusi koti löytyi Triplaan rakentuvan Firdon viidennestä kerroksesta.

– Aluksi oli tarkoitus muuttaa Kalasataman Majakkaan, mutta SRV:n projekti alkoi viivästyä vesivahingon vuoksi. Asuntokauppalain mukaan meillä oli oikeus kuluttomaan kaupan purkamiseen. Nopealla aikataululla aloimme etsiä Helsingistä toista vastaavaa asuntoa, Jari Rekilä kertoo.

Onni onnettomuudessa. Näin pariskunta kuvailee Firdosta löytynyttä asuntoa.

– Olemme valintaan erittäin tyytyväisiä.

– Oma työpaikkani siirtyi lentoasemalle. Kalasatamasta sinne olisi ollut hidas matkustaa julkisella. Pasilasta se käy sujuvammin, Jari kehuu.

– Minä käyn töissä Vallilassa, Niina kertoo.

– Tässä paikalla on elämisen helppoutta. Aikaa säästyy, kun palvelut ovat lähellä, he sanovat

Myös yhteydet sukulaisten luokse ja ulkomaille ovat vaivattomia.

– Kunhan koronatilanne helpottaa ja ulkomaille matkustaminen onnistuu, niin Firdosta pääsee kuivin jaloin lomamatkalle. Ulkoilmaan mennään ensimmäisen kerran vasta perillä kohteessa. Sama tilanne on myös, kun suuntaamme junalla Niinan suvun luokse Etelä-Pohjanmaalle.

Niinan ja Jarin harrastukset löytyvät niin Töölönlahden ympäristöstä kuin Keskuspuistosta ja Eläintarhan kentältä. Pariskunta on tuttu näky myös kuntosalilla.

– Harrastamme lenkkeilyä. Ja hiihtoa, jos tulee lumisia talvia. Triplassa on kuntosali auki ympäri vuorokauden. Lisäksi taloyhtiöön tulee jonkinlainen kuntoiluhuone.

Vuosaaressa asuessaan pariskunta luopui autosta. Autoilun on kuitenkin tarkoitus jatkua Pasilassa.

– Saimme juuri kuulla, että Triplan neljään asuntoyhtiöön hankitaan yhteiskäyttöön neljä sähköautoa. Käyttö on edullista verrattuna esimerkiksi vuokra-autoon ja jos on tarve pyörähtää vaikka Ikeassa, ei reissulle tule hintaa 15 euroa enempää, Jari laskee.

Viidennen kerroksen parvekkeelta näkyy Linnanmäen suuntaan ja Hartwall-areenalle.

–  Tässä tuntee olevansa ytimessä.

Ikkunalla on hyvä tähystyspaikka myös pariskunnan lemmikille.

– Paikka on omistettu meidän Juuso-kissallemme.

47-neliön asuntoon Niina ja Jari ovat teettäneet erikseen kodinhoitohuoneen.

– Vastaavaa ei tietääkseni muissa Triplan asunnoissa ole.

Kodin kokoa he kuvailevat kompaktiksi.

– Emme ole tavarankeräilijöitä, vaan pidämme kodin simppelinä. Keskitymme elämyksiin.

Niina ja Jari ovat vaihtaneet yhteistä asuntoa tähän mennessä noin kahden vuoden välein.

– Jos tässä kohtaa maltettaisiin asettua, Niina sanoo.

– Mutta jos haluamme jossakin vaiheessa muuttaa muualle, on uudistuvassa Pasilassa asunnoille varmasti odotettavissa kysyntää ja arvonnousua, Jari pohtii.

Triplan ensimmäinen asuintalo Fredika valmistui vuodenvaihteessa. Klyyga valmistuu kesällä ja Bööle syksyllä. Yhteensä asuntoja tulee 434.