Helsingin ytimen kävelykadulla jouduttiin ottamaan käyttöön pollarit, kun autoilijat eivät muuten oppineet tavoille

Jukka Hämäläinen

Isolle Roobertinkadulle asennetut pollarit on otettu käyttöön pari viikkoa sitten. Pollarit ovat tolppia, jotka toimivat ajoesteinä. Niiden tarkoitus on vähentää autoliikennettä kävelykadulla.

Kadulle voi ajaa vain Annankadulta. Fredrikinkadun ja Yrjönkadun puoleiset päät on suljettu ajoesteillä niin, että pollaririvin keskimmäiset tolpat laskeutuvat automaattisesti ajoneuvon poistuessa sieltä.

– Ilmeisesti pollarien käyttö on opittu, sillä kaupunginosasta ei ole kuulunut mitään erityistä palautetta, kertoo kaupunkiympäristön toimialan projektipäällikkö Ari-Pekka Muilu

– Siellä on huomautustaulu, jossa kerrotaan pollarien toiminnasta.

Myöskään Punavuoriseuran puheenjohtajalle Tuija Lindholmille ei ole tullut palautetta uudistuksesta.

– Nythän liikenne on tietysti vielä vähentynyt, hän toteaa.

Ison Roobertinkadun liikennöinti on ollut ongelma niin kauan kuin katu on ollut kävelykatuna.

– Tavarantoimittajat ovat kyllä noudattaneet annettuja ohjeita, mutta ongelmana on ollut kaikenlainen muu liikenne.

– Taloyhtiöiden pihoilla on parkkipaikkoja, ja on paljon ihmisiä, jotka hakevat tavaraa omilla autoillaan. Ongelmaksi muodostui autojen peruuttelu ja kääntäminen kävelykadulla, Lindholm kertoo.

Isolla Roobertinkadulla huoltoajo on sallittu kello 19−11. Kaupungin mukaan liikkeenharjoittajien ja asukkaiden tulee kuljetuksia tilatessaan muistuttaa kävelykadun käytännöistä.

Lähistölle Fredrikin-, Annan- ja Yrjönkaduille on sijoitettu lastausruutuja kuormausta ja purkamista varten. Näiden kolmen lastausruudun käyttö on tulossa myöhemmin sallituksi myös muille ajoneuvoille, mutta päätös on vasta valmistelussa.

(2.4.2020 klo 13.00 korjattu tieto lastausruutujen käyttöoikeudesta.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut