Metsästysseuran puheenjohtaja: Suden epäillään yrittäneen hyökätä naisen kimppuun Östersundomissa

Kuvituskuva. Kuvan susi ei liity tapahtumiin, joista on kerrottu tässä jutussa. Arkisto/Päivi Liimatainen

Jouni Lampinen

Susihavaintojen ja -epäilyjen määrä on ollut kasvussa kuluvalla viikolla Sipoossa. Ennen vanhaan Sipoon kunnalle kuuluneessa, mutta nyt jo osana Helsinkiä olevassa Östersundomissa, suden kerrotaan yrittäneen iskeä ihmisen ja hänen koiransa kimppuun torstai-iltana.

Metsästysseura Östersundom jaktföreningin puheenjohtaja Richard Wahlman kiinnostui välittömästi sosiaalisen median kautta tietoonsa saamastaan hyvin poikkeuksellisesta susihavainnosta.

Suden siis kerrottiin yrittäneen hyökätä ihmisen iholle.

Wahlman sai yhteyden susihavainnon antajaan ja vakuuttui, että ihmisten on laajemmaltikin hyvä olla tietoinen tapahtuneesta.

Hyökkäävästä sudesta kertoneella pariskunnalla on eläimiin liittyvää asiantuntemusta, Wahlman tietää.

– Nainen oli koiransa kanssa kotipihalla. Hän näki sitten suden, joka oli tulossa kohti. Hänen puolisonsa oli silloin talon sisällä. Susi oli tulossa juosten kohti.

– Nainen ja hänen koiransa ehtivät ajoissa kotiin. Susi oli vaikuttanut hyökkäävältä. Susi ehti päästä muutaman metrin päähän naisesta.

– Tämä tapahtui varttia vaille yhdeksän illalla ja paikalla kävi myös poliisipartio. Eläin oli jo poistunut paikalta ennen partion saapumista.

Ei ole yksinkertaista varmistua siitä, että sudeksi arvioitu eläin on todellakin susi. Pelkästään kuva tai jäljetkään eivät anna lopullista varmuutta siitä. Mutta Wahlman sanookin, että jokainen voi arvioida tilannetta aina itse. Hän on kuitenkin halunnut informoida susihavaintojen jälkeen alueen ihmisiä tapauksesta.

– Otin tapauksesta selvää. Sitten soitin ensimmäiseksi lähitallit läpi, koin sen velvollisuudekseni. Sanoin, että tehkää mitä teette, mutta ilmoitan mitä on tapahtunut.

Viime viikonloppuna ja kuluvan viikon aikana on tehty useita susihavaintoja sekä Sipoossa että Vantaalla. Esimerkiksi Hindsbystä kerrottiin suden seuranneen ihmistä noin 150–200 metrin matkan. Ja tässäkin tapauksessa susi oli hakeutunut aivan lähelle ihmistä.

Juttua muokattu 29.3.klo 20.30: Muutettu otsikkoon tieto, että suden epäillään yrittäneen hyökkäystä.

Lue myös:Susi seurasi karkuun juossutta naista Hindsbyssä – Petoyhdyshenkilö vahvisti suden liikkuneen lähellä kotiaan Pohjois-Paippisissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut