Kampin kauppakeskus satsaa ympäristöystävällisyyteen – liikkeet kierrättävät kalusteita ja osa ottaa vastaan käytettyjä kenkiä ja vaatteita

Jukka Hämäläinen

Kauppakeskukset eivät ole kuluttajien mielikuvissa saavuttaneet järin vankkaa asemaa vastuullisuuden puolestapuhujina. Kampissa asia on kuitenkin nostettu tärkeysjärjestyksen kärkeen.

Kampin kauppakeskus lisää jätteiden kierrätettävyyttä ja energiatehokkuutta sekä käyttää vihreää sähköä.

– Kampissa on käytössä edistyksellinen automaatiojärjestelmä, joka valvoo muun muassa lämpötiloja ja energiankulutusta jatkuvasti, kiinteistöpäällikkö Federico Posch mainitsee tiedotteessa.

– Tämän ansiosta pystymme reagoimaan välittömästi havaittuihin poikkeamiin.

Kampin myymälät kierrättävät kalusteita ja pakkausmateriaalia keskenään. Monet ottavat vastaan käytettyjä vaatteita tai jalkineita.

– Myös vuokralaiset haluavat kauppakeskuksen toimivan ympäristövastuullisesti. Etenkin isommat ketjut edellyttävät tiettyjen vastuullisuusstandardien täyttymistä, pitäen niitä jopa vuokrasopimuksen ehtona, Posch kertoo.

Kauppakeskusjohtaja Tiina Fågelin mukaan vastuullisuudesta puhutaan töissä joka päivä.

– Pyrimme tekemään ja omalta osaltamme mahdollistamaan sellaisten asioiden tekemistä, jotka ovat merkityksellisiä ja vievät Kampin toimintaa oikeaan suuntaan.

Polun päässä, vuodessa 2030, siintää Fågelin mukaan täydellinen hiilineutraalius.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut