Asiakkaiden adressi ja vetoomukset kauppakeskuksen omistajaan eivät auttaneet: Marian konditoria joutuu lähtemään Columbuksesta

Columbus aikoo uudistaa kahvila- ja ravintolatarjontaansa. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Anniina Virtanen

Neuvotteluista huolimatta Marian Konditoria kauppakeskus Columbuksessa lopettaa perjantaina. Tilat on vuokrattu toiselle toimijalle, eikä Columbuksesta löytynyt muita sopivia tiloja.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että asukkaat alkoivat kerätä adressia kahvilan puolesta. Nimiä kertyi paljon, mutta asiakkaiden palautteista huolimatta kahvila joutuu lähtemään. Myös Cityconin johtoon on HU:n saamien tietojen mukaan yritetty vedota vuosaarelaisten voimin.

Lue lisää: Asukkaat alkoivat kerätä adressia suositun kahvilan puolesta Helsingissä – "Tilamme vuokrattiin toimijalle, joka voi maksaa suurempaa vuokraa kuin me pienenä yrityksenä"

– Haluan kiittää teitä kaikkia, jotka ovat tukeneet meidän vuokrasopimuksen jatkumisen puolesta. Oli iloa palvella teitä kaikkia, Atila Pekerman kirjoitti Vuosaari-ryhmässä.

Yli 20 vuotta Columbuksessa palvellut Marian Konditoria oli monelle tärkeä kohtaamispaikka. Vallitsevien poikkeusolojen vuoksi kahvila ei pääse hyvästelemään asiakkaitaan toivomallaan tavalla.

– Olisimme halunneet kutsua teitä läksiäisiin perjantaina, mutta valitettavasti emme saaneet lupaa siihen koronan takia, Pekerman kirjoittaa.

Kahvilan vuokrasopimus päättyy 27. maaliskuuta, eikä korvaavia tiloja löytynyt. Huhujen mukaan paikalle olisi tulossa ketjuravintola Fafa's. Kauppakeskuksen omistava Citycon ei ole suostunut kommentoimaan tiloihin tulevaa yritystä.

Marian Konditorian ketjujohtaja Virva Vuolteenaho harmitteli tilannetta Helsingin Uutisille viime viikolla ja kertoi, että he olisivat olleet valmita pitkään jatkosopimukseen sekä kahvilan uudistamiseen.

– Olen tämän jälkeen siirtymässä Herttoniemen kauppakeskukseen Hertsiin autopesupalveluun ja mielellään palvelen teitä siellä, Pekerman jatkoi päivityksessään.

Pekermanin päivitys Vuosaari-ryhmässä Facebookissa on poikinut yli tuhat reaktiota ja yli 200 kommenttia. Kommenttikenttä satelee kiitoksia, sydämiä ja harmitteluja.

Marian Konditoria on ollut muun muassa suosittu eläkeikäisten kahvittelupaikka Vuosaaren kauppakeskuksessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Helsinkiläisravintola otti turvakseen epidemiavakuutuksen – yrittäjä tyrmistyi: "Korvauksia ei saa euroakaan!" 25.3.2020 16:08
  2. Asukkaat alkoivat kerätä adressia suositun kahvilan puolesta Helsingissä – "Tilamme vuokrattiin toimijalle, joka voi maksaa suurempaa vuokraa kuin me pienenä yrityksenä" 18.3.2020 6:00
  3. Helsinkiläinen suosikkikahvila joutui poistamaan valtaosan asiakkaiden käyttämistä pistorasioista – Omistaja: "Tänne tuotiin jopa työmaakeloja, ja johtoja meni siellä täällä" 7.3.2020 9:05
  4. Klassikkokahvilakin sulkee ovensa Bulevardilla – "Asiakaskato on ollut dramaattinen" 19.3.2020 17:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut