Kaupunginhallitus suunnittelee sitkeästi HKL:n yhtiöittämistä – "Toivoisin pandemian keskellä parempaa tilannetajua"

Helsingin kaupunginhallitus keskustelee huomenna pidettävässä aamukoulussa Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhtiöittämisestä.

Hanke ei sinänsä ole uusi, sillä työryhmä HKL:n organisaatiomuodon selvittämiseksi asetettiin jo tammikuussa 2019.

Ryhmä sai loppuraportin valmiiksi viime elokuussa, jolloin se kertoi näkemyksenään, että HKL ei liikelaitoksena pysty vastaamaan merkittäviin toimintaympäristön muutospaineisiin.

Työryhmän esitys oli tuolloin, että HKL yhtiöitetään kokonaisuutena nykyisellä rakenteella.

Päättäjissä on herättänyt närää yhtiöittämishankkeen käsittelyn ajankohta koronapandemian keskellä.

–Pitäisi ehdottomasti muistaa, että nyt ollaan poikkeustilanteessa, jossa julkisen liikenteen kuljettajat tekevät pandemian keskellä töitä, jotta yhteiskunta pyörii ja ihmiset pääsevät töihin, kritisoi SDP:nryhmäpuheenjohtaja Eveliina Heinäluoma

–Yhtiöittäminen tarkoittaisi yt-neuvotteluiden aloittamista, eikä tällaisen hankkeen ajaminen näissä poikkeusolosuhteissa varmasti tunnu HKL:n työntekijöistä motivoivalta. Toivoisin nyt parempaa tilannetajua.

Heinäluoman mukaan ennen jatkokeskusteluita olisi vähintäänkin kirkastettava se, mikä on Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteinen seudullinen näkemys hankkeesta.

–Aikalisä olisi nyt enemmän kuin paikallaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut