Helsinki helpottaa yritysten ahdinkoa vuokranmaksussa ja tarjoaa tukipalveluja

Helsingin kaupungin vuokralle antamien liikehuoneistojen ja muiden liiketilojen vuokrien maksu voidaan tarvittaessa keskeyttää enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Kaupunki on linjannut ensimmäiset keinot, joilla tuetaan yrityksiä ja muita organisaatioita ja estetään niitä ajautumasta kassakriisiin.

Monien helsinkiläisten yritysten ja muiden organisaatioiden taloustilanne on koronaviruskriisin takia kriittinen.

Kunkin vuokralaisen kanssa sovitaan erikseen kahdentoista kuukauden maksuaikataulu erääntyneistä vuokrista ilman viivästysseuraamuksia.

Helsinki suosittelee samaa menettelyä myös kaupunkikonsernin tytäryhteisöille.

Kaupunki ei myöskään peri vuokraa tiloissaan toimivilta vuokralaisilta siltä ajalta, jolloin toimialan omat tilat ovat suljettuja. Tämä koskee niitä vuokralaisia, jotka toimivat nyt suljettuna olevissa toimipisteissä.

Yritysten tukemiseksi on lisäksi käynnistetty neuvonta- ja tukitoimia, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Yrittäjien tukipalvelut on listattu NewCo Helsingin verkkosivuille ja sitä kautta yrittäjille tarjotaan myös kriisineuvontaa.

Korona-tukipalveluihin liittyvä asiakasviestintä yrittäjille on ollut käynnissä viime viikosta lähtien.

Alueellinen kriisityöryhmä startupien osalta on käynnistymässä yhteistyössä startup-kampus Maria 01:n, Helsinki Business Hubin ja Business Finlandin kanssa, kaupunki tiedottaa.

Järjestöille tälle vuodelle myönnettyjä kaupungin avustuksia ei peritä takaisin, mikäli avustuksen käyttämättä jääminen kokonaan ja osittain johtuu koronavirustilanteesta.

Kaupungin mukaan järjestöt voivat muokata ja sopeuttaa toimintaansa niin, että kohderyhmien tukeminen avustusrahoituksella on muilla tavoilla mahdollista.

Avustuksen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa, mutta sen tulee täyttää muutoksen jälkeenkin avustuksen myöntäjän vahvistamat avustusten jakoperusteet. Käyttötarkoituksen muutokseen ei tarvitse hakea erikseen lupaa.

Kaupungin eri palveluja koskevassa asiakaslaskutuksessa taloushallintopalvelu voi yli sadan euron saatavien kohdalla toistaiseksi antaa asiakkaan pyynnöstä 60 päivää maksuaikaa tavanomaisen 30 päivän sijaan.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntien sekä järjestöjen uusi ikäihmisille kohdennettu Helsinki-apu -palvelun johtajaksi on nimitetty Tiina Hörkkö Hän siirtyi tehtävään läntisen nuorisotyön aluepäällikön tehtävästä poikkeustilan ajaksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut