"Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa" – Eläinsuojelujärjestö vinkkaa, miten sinä voit auttaa

– Jos ihminen voi huonosti, niin eläin voi huonosti. Ihmisten pahoinvointi näkyy lemmikki- ja tuotantoeläinten kohtelussa. Aiheesta on monia tutkimuksiakin, Suomen eläinsuojelu ry:n toiminnanjohtaja Maria Lindqvist toteaa.

Koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen ja siitä seuraavaan ihmisten hätään on siksi pyritty varautumaan myös eläinsuojelurintamalla.

– Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa, Lindqvist lausuu.

Osa Suomen eläinsuojelu ry:n paikallisista jäsenyhdistyksistä on perustanut vapaaehtoisringin, joka tulee apuun, jos lemmikille ei löydy muutoin hoitajaa omistajan sairaustuessa. Apua on Lindqvistin mukaan myös kysytty.

Hän kiittelee niin järjestöjen kuin yksittäisten kansalaisten toimintaa.

– Sosiaaliseen mediaan on perustettu monenlaisia auttamissivustoja. Niissä voi pyytää apua myös eläimistä huolehtimiseen esimerkiksi omistajan sairastuessa. Apua tarjotaan myös monien taloyhtiöiden ja kaupunginosien omissa some-kanavissa.

Toiminnanjohtaja Lindqvist toivoo ihmisten tarjoavan mahdollisuuksiensa mukaan apua ja antavan tukea eläimiä auttaville.

– Esimerkiksi nappinaapuri.fi-sivustolla voi tarjota myös eläintenhoitoapua. Myös paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen voi soittaa ja kysyä, tarvitaanko apua.

Lindqvist pelkää koronavirustilanteen näkyvän eläinten hyvinvoinnissa vielä akuutin kriisin päätyttyä.

– Jos ihmisillä on esimerkiksi huolta toimeentulosta, niin se näkyy myös eläinten hyvinvoinnissa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut