Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Itähelsinkiläinen olutravintola teki oman ratkaisunsa – "Olemme auki tunnin päivässä ja pyydämme ettette tule asiakkaaksi"

Vuosaarelainen olutravintola Solmu on tehnyt oman ratkaisunsa aukioloista. Moni ravintola pitää yhä ovensa auki, sillä viranomaiset eivät ole määränneet sulkemaan, eikä yrittäjä silloin saa epidemiakeskeytysvakuutuksesta korvauksia.

– Me Solmussa olemme vahvasti sitä mieltä, että myös ravintolat tulisi valtion toimesta sulkea välittömästi, yrittäjät kertovat Facebookissa.

Solmu kertoo itse ryhtyvänsä rajoittaviin toimiin.

– 23.3. alkaen ravintolamme on auki tunnin päivässä satunnaisesti. Pyydämme ettette tule tämän tunnin aikana meille asiakkaiksi. Suljemme ravintolat kokonaan välittömästi, kun sulkemispäätös tulee, Solmu kertoo Facebook-sivullaan.

Yrittäjillä on ravintola myös Vantaan Kivistössä. Henkilökunta on koronatilanteen takia lomautettu.

Helsingin Uutisiin yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, että vastaavasti kahvila Kampelassa ei hänen nähdäkseen ole ryhdytty mihinkään koronatoimiin. Uutelassa sijaitsevassa kahvilassa oli viikonloppuna hyvien ulkoilusäiden johdosta lukijan mukaan valtavasti väkeä paikalla.

Yhdeltätoista alkaneessa hallituksen tiedotustilaisuudessa kysymyksiin vastaillut oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen sanoi, ettei laissa ole yleistä mahdollisuutta kieltää elinkeinotoimintaa. Lisäksi rajoitusten tarpeellisuus ei koske kaikkia ravintoloita, vaan niitä, joissa kokoontuu paljon ihmisiä.

Pääministeri Sanna Marin twiittasi hieman ennen puolta päivää maanantaina, että lainsäädäntömme on joiltain osin osoittautunut jäykäksija että hallitus valmistelee liikkumisrajoituksia sekä yksityisten tilojen kuten juuri ravintoloiden sulkemista.

Helsingin Uutiset haastatteli Solmun toista yrittäjää Ville Liedestä marraskuussa, lue juttu täältä:Lähiöravintola on samalla kuin kylätalo – "Kesällä kulkee veneiden avaimia ja sen sellaista"

Lisäys klo 11.55: Lisätty Marinin twiitti.