Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Söpöysvaroitus! Korkeasaaren apinalapset saivat villin hepulin suljettujen porttien takana – katso video

Vaikka Korkeasaaren eläintarha on suljettu koronaviruksen takia, jatkuu eläinten elämä porttien takana suhteellisen normaalisti. Eläintarha julkaisi eilen Facebookissa videon, jossaberberiapinalapset Labib ja Lalla ottavat kaiken ilon irti Apinalinnan uudesta sisustuksesta. Korkeasaari kutsui villiä vipellystä perjantaihepuliksi. Eläintarha kertoo, että viime kesänä peräkkäisinä päivinä syntyneet poikaset ovat ensimmäiset Suomessa syntyneet berberiapinat. Muu lauma tuli Suomeen syksyllä 2016 hollantilaisestaeläinpelastuskeskuksesta. Osaa aikuisista on pidetty lemmikkinä ja osa on pelastettu hylätystä ranskalaisesta eläintarhasta.

Apinat tunnetaan erityisesti Gibraltarilta, jossa on pienion pieni kaupungistunut populaatio.Suurin osa lajin edustajista elää Marokon ja Pohjois-Algerian vuoristometsissä. Korkeasaaren verkkosivuilla kerrotaan, ettäjlaji luokitellaan nykyään erittäin uhanalaiseksi noin 8000-10000 yksilön kannalla. Berberiapinoita uhkaa elinalueiden tuhoutuminen maanviljelyn, kestämättömän karjanhoidon, puuhiiliteollisuuden ja polttopuiden keruun takia.