Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metsähallitukselta vakava viesti sunnuntain retkeilijöille: Terveysviranomaisen koronamääräyksiä noudatettava luonnossakin

Lauantain kaunis auringonpaiste houkutteli luontokohteisiin ulkoilijoita jopa ruuhkaksi asti. Nyt Metsähallitus kuitenkin jyrähtää siitä, että usealla alueella etenkin eteläisemmässä Suomessa olivat terveysviranomaisen määräykset unohtuneet.

– Lauantaina monilla paikoilla oli paljon ihmisiä tulipaikoilla vieri vieressä, ja huussihygienia oli unohtanut, tiedotteessa moititaan.

Metsähallitus muistuttaakin sunnuntain retkeilijöitä, että liian suuri läheisyys taukopaikoilla muodostaa koronaviruksen tartuntariskin. Luonnossa on syytä muistaa samat ohjeet kuin kaupungeissa ja vaikkapa kauppakeskuksissa: tulipaikoilla ja laavuissa pitää muistaa metrin turvaväli ja käsihygienia.

Lisäksi luontokohteiden huusseissa on hyvä siivota jälkensä ennen seuraavaa omia desinfiointiaineita käyttämällä.

– Evääksi kannattaa ottaa sellaista mitä ei tarvitse paistaa tulipaikoilla. Kahvia, kaakaota tai keittoa termospulloon, voileivät reppuun ja kotona paistetut makkarat lämpöpussiin, sanoo Metsähallituksen aluejohtaja Henrik Jansson tiedotteessa.