Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan kynsistä sittenkin elokuviin? – Helsingin pienet leffateatterit etsivät uusia keinoja näytöksille

Elokuvateatterit ovat kuluneella viikolla eläneet toivon ja epätoivon aikaa. Viranomaisten linjaukset koronakaranteenin suhteen ovat olleet horjuvia esimerkiksi sen suhteen, voivatko elokuvateatterit pitää ovensa auki.

Oikeusministeriö otti keskiviikkona sen kannan, että elokuvateattereita, teattereita ja museoita koskee sama rajoitus kuin yleisötilaisuuksia: yli kymmenen hengen kokoontumiset eivät ole sallittuja.

Osa Helsingin pienistä korttelikinoista pohtii nyt kuumeisesti keinoja, joilla ne voisivat sittenkin esittää elokuvia.

Yksi näistä teattereista on Kalliossa sijaitseva 61-paikkainen Riviera.

– Meille on tällä viikolla tullut valtavasti pyyntöjä asiakkailta, että avaisimme ovet, kertoo Rivieran tapahtumatuottaja Aino Heikkinen

– Olemme kuitenkin tällä hetkellä kiinni, mutta mietimme sitä, miten voisimme kuitenkin palvella asiakkaitamme. Yksi tapa toimia voisi olla se, että näyttäisimme elokuvia esimerkiksi pienille kaveriporukoille. Nyt kuitenkin mennään päivä kerrallaan.

Kruununhaassa viisi vuotta toimineessa 90-paikkaisessa WHS Union -teatterissa puolestaan ei vastaavia keinoja ole ajateltu toteuttaa.

– Ainakin toistaiseksi olemme kiinni. Tämä on todella kova isku meille ja muille pienille elokuvateattereille, kertoo WHS Unionin perustaja Kalle Nio

– Kun hallitus on päättänyt tällä tavalla, silloin ei ole järkeä avata teatteria pienellekään yleisölle. Yksi koronatartunnan saanut voi sairastuttaa koko salillisen ihmisiä.

Finnkino päätti maanantaina sulkea kaikki teatterinsa jo 17. maaliskuuta alkaen. Päätökseen vaikutti aluehallintoviraston linjaus.

– Emme oikeastaan edes harkinneet sitä mahdollisuutta, että pitäisimme teattereita avoinna alle kymmenen hengen asiakasmäärää varten, kertoo Finnkinon myyntipäällikkö Hannele Wolf-Mattila

Hänen mukaansa teatterit pysyvät suljettuina 13. huhtikuuta saakka.

Sama päätös on tehty myös Cinamon-elokuvateatteriketjussa.