Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Malmista Helsingin toinen koronaterveysasema – Näille asemille Malmin omat potilaat ohjataan

Malmin terveysasemasta tuli viime Helsingin toinen koronaterveysasema. Asema avattiin torstaina.

Malmin koronaterveysasema on auki arkipäivisin kello 8–18. Asiakkaita palvellaan kiireellisyysjärjestyksessä. Asemalle ei ole ajanvarausta.

Malmilla hoidetaan torstaista alkaen kiireellistä arvioita tai hoitoa vaativia helsinkiläisiä, jotka kärsivät ylähengitystieinfektion oireista. Ylähengitystieinfektion oireita ovat yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Malmille hakeutuvat toistaiseksi vain ne potilaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa. Muut asiakkaat ohjataan Helsingin toisille terveysasemille.

Malmin terveysaseman omat asiakkaat siirtyvät Jakomäen, Pihlajamäen, Puistolan ja Suutarilan asiakkaiksi.

Tässä lista Malmin korvaavista terveysasemista ja yhteystiedot:

– Jakomäen terveysasema, Vuorensyrjä 8, puh. 09 310 53153

– Pihlajamäen terveysasema, Meripihkatie 8, puh. 09 310 59800

– Puistolan terveysasema, Ajurinaukio 1, puh. 09 310 53300

– Suutarilan terveysasema, Suutarilantie 32, puh. 09 310 53410.

Tämän viikon maanantaina Laakson sairaalaan avattiin Helsingin ensimmäinen koronaterveysasema. Jatkossa hengitystieoirepotilaita hoidetaan Helsingissä vain Malmin ja Laakson koronaterveysasemilla.

Mikäli epäilet mahdollista koronavirustartuntaa, tee koronaviruskysely verkossa omaolo.fi. Saat toimintaohjeet oireidesi perusteella.

Jos oireesi ovat lieviä, jää kotiin. Mikäli oireesi vaativat hoitoa, etkä selviä kotihoidolla, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, puh. 09 310 10024 (arkisin kello 7–20).

Muina aikoina soita päivystysapuun, puh. 116 117.