Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuntosaleilla treenaus jatkuu, hakaniemeläissali laittoi kumihanskat esille – Näin kommentoi oikeusministeriö

Osa Helsingin kuntosaleista pitää ovensa yhä auki, vaikka kokoontumisia on rajoitettu ja muun muassa Elixia-ketju kertoi jo viime viikolla sulkevansa kaikki salinsa.

Kuntosalit ovat perustelleet päätöstään sillä, että suoran viranomaismääräyksen puuttuessa vakuutus ei korvaa taloudellisia menetyksiä.

Hakaniemessä sijaitseva Solana Fitness Center on laittanut treenaajille vinyylikäsineet jakoon.

– Pyytäisimme ja toivoisimme salille tullessanne käyttämään salihanskoja tai vastaavasti näitä kertakäyttökäsineitä. Ota tullessasi mukaan vastaanotosta tai nappaa käyttöösi salin puolelta, Solanasta toivottiin Facebookissa torstaina.

Keskiviikkona sali kertoi pitävänsä ovet auki normaalisti tämän ja ensi viikon. Lisäksi ruoholahtelainen Mayor's Gym on kertonut olevansa edelleen auki.

Oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen kertoo, että hallituksen kokoontumisia koskeva linjaus 5 ja sen toteuttavat aluehallintovirastojen päätökset eivät velvoita sulkemaan kuntosaleja.

– Kulttuuri- ja liikunta- sekä muita harrastetiloja koskeva linjaus 6. sen sijaan selkeästi suosittaa yksityisten kuntosalien sulkemista, Timonen selventää HU:lle.

Lisäksi linjauksen 6 alkuosa velvoittaa julkisten vastaavien paikkojen sulkemiseen.

Torstaina aiheutui kummastelua, kun Hertsin kauppakeskuksen avajaisiin syntyi jonoa Helsingin Uutiset kertoi eilen iltapäivällä, että apulaispormestari Sanna Vesikansa puuttui asiaan, sillä vastaavia ruuhkatilanteita ei haluta päästä syntymään.