Hus valmistautuu pahimpaan siirtymällä täysvalmiuteen – "Varmistamme toimintakykymme, kun kuormitus kasvaa merkittävästi"

Hus on siirtynyt torstaina korkeimpaan valmiustilaan eli täysvalmiuteen Husin toimitusjohtajan Juha Tuomisen päätöksellä.

Tuomisen mukaan koronaviruspotilaiden hoito ei toistaiseksi kuormita Husin sairaaloita merkittävästi.

– Siirtymällä poikkeusolojen johtamisjärjestelmään ja täysvalmiuteen varmistamme toimintakykymme myös siinä vaiheessa, kun sairaaloiden kuormitus kasvaa merkittävästi, sanoo Tuominen tiedotteessa.

Husin valmiusohjeen mukaisesti täysvalmiuteen siirrytään, kun yhteiskunta valmistautuu toimimaan vakavassa häiriötilassa tai valmiuslain mukaisissa poikkeusoloissa.

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Hallitus linjasi maanantaina lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta saakka

Toimitusjohtaja on keskittänyt valmiusohjeen mukaisen poikkeustilanteen operatiivisen johtamisen päätöksentekoa johtajaylilääkärille Markku Mäkijärvelle

– Hus on laaja organisaatio. Sairaaloidemme suuri määrä vaatii poikkeustilanteessa päätöksenteon keskittämistä. Koronaepidemian tilannekuva kerätään yhdessä muun toimivan johdon kanssa päivittäin, ja tarvittaessa päätökset syntyvät hyvinkin nopeasti, sanoo Mäkijärvi tiedotteessa.

Husissa on pysyvästi voimassa olevat valmiussuunnitelmat ja pandemiasuunnitelmat. Varautuminen koronavirustilanteeseen aloitettiin jo tammikuussa ja varautumisen astetta ja laajuutta on nostettu sen jälkeen portaittain.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut