Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 70-vuotias toimintakykyinen ihminen saa liikkua kauppaan ja apteekkiin – Pääministeri: Mökille ei ole kiellettyä mennä, mutta ei suositeltavaakaan

Hallituksen tiedotustilaisuudessa käsiteltiin torstaina aamupäivällä muun muassa sitä, saako yli 70-vuotias liikkua ulkona. Suositus on, että he pysyvät kotona. Paljon huomiota on herättänyt seniorien kokoontuminen jopa kauppakeskuksissa ja moni on kokenut, että suuret ikäluokat antavat piutpaut suosituksille.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru totesi, että toimintakykyinen yli 70-vuotias voi käydä välttämättömät apteekki- ja kauppakäynnit sekä mennä terveyspalveluihin. Sosiaalisia kontakteja tulee välttää ja pitää turvallinen etäisyys muihin.

Lisäksi tilaisuudessa sivuttiin sitä, saako mökille mennä. Pääministeri Sanna Marin totesi, että ulkonaliikkumiskieltoa ei valmislain puitteissa tällä hetkellä ole, eli mökille menoa ei voida kieltää. Suositus on, että ei kuitenkaan mennä mökeille, jossa voidaan kuormittaa mökkipaikkakunnan terveydenhuoltoa.

Lisäksi kysyttiin saavatko lapset tavata kavereita koulujen ollessa kiinni. Hallitus totesi tähänkin, että sosiaalisia kontakteja tulee välttää.

– Myös alle 10 hengen kokoontumisia on syytä välttää, Marin painotti.