Kaupunki mätkäytti Tattarisuon yrittäjälle tuntuvat uhkasakot  – Hallin sisällä jopa kamina, jolle ei oltu haettu lupaa

Kaupunki on kehottanut Tattarisuolla toimivan teollisuushallin yrittäjää monenlaisiin toimiin uhkasakon uhalla. Helsingin kaupunki/ Arkisto

Sanna Jompero

Kaupunki on asettanut Tattarisuon Kaasutientiellä toimivalle yritykselle tuntuvat uhkasakot teollisuushallin poistamisesta ja vaatinut siistimään tontti purkujätteestä.

Halli on kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston viime viikolla tekemän päätöksen mukaan poistettava ensi elokuuhun mennessä 30 000 euron juoksevan uhkasakon uhalla. Lisäerä jokaiselta kuukaudelta on 3 000 euroa.

Rakennus on purettava, koska sillä ei ole ollut voimassa olevaa rakennuslupaa vuoden 1996 jälkeen.

Lisäksi rakennusvalvonnan saamien tietojen mukaan pelastuslaitoksen ja ympäristökeskuksen paikalla käynnillä hallissa havaittiin luvattomasti rakennettu parvi, jolla sijaitsi toimistotila, ruokailutila sekä ilmeisesti majoituskäyttöön tarkoitettuja huoneita, joiden käytön pelastuslaitos on kieltänyt. Lisäksi hallissa oli havaittu puilla lämmitettävä kamiina, jolle ei oltu haettu lupaa.

Helsingin Uutiset kertoi luvattomasta asumisesta Tattarisuon teollisuusalueella helmikuussa.

Tontti tulee lisäksi lautakunnan päätöksellä tyhjentää syyskuun alkuun mennessä 5 000 euron uhkasakon uhalla ja tuhannen euron lisäerällä ylimeneviltä kuukausilta.

Yritys joutuu maksamaan lisäksi myös tuhannen euron valvontamaksun.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut