Itiksen ravintolamaailma laajenee kahdeksalla uutuudella – "Itämaisia ja eurooppalaisia makuja"

Anniina Virtanen

Kauppakeskus Itiksen ravintolakattaus laajenee toukokuun alussa. Kauppakeskukseen remontoidaan ravintolamaailmaa, jonne on näillä näkymin tulossa kahdeksan uutta ravintoloitsijaa ja konseptia, muun muassa Noodle by Biang, Fire Wok, La Locanda, Speakeasy ja Luckiefun’s.

– On itämaalaisia sekä eteläeurooppalaisia makuja, aika kiva sekoitus erilaisia ravintoloita, kertoo Itiksen tuore kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Maailman makujen lisäksi joukossa on myös suomalaista kotiruokaa tarjoava Safka. Itiksestä löytyy jo ennestään yli 40 ravintolaa ja kahvilaa. Itiksessä oli vielä kapasiteettia kasvattaa ravintolatarjontaa. Uuden ravintolamaailman nimeksi tulee Eatis.

– Ravintolat ovat olennainen ja iso osa nykyajan kauppakeskusta, ihmiset eivät tule pelkästään ostoksille kauppakeskukseen, vaan myös viettämään aikaa ja viihtymään perheen tai ystävien kanssa ja miksi ei yksinkin, Jansén sanoo.

Perjantaina Itiksessä aikaa viettänyt Hanna-Mari Elo pitää positiivisena ravintolakattauksen laajentumista. Etenkin itämaisten ravintoloiden tulo Itikseen ilahduttaa häntä. Elo pitää myös italialaisista ravintoloista.

Itiksessä on käynnistymässä suuremman mittaluokan remontti ja Eatiksen remontointi on lähtölaukaus uudistukselle. Remontti tulee kestämään vuoteen 2021, mutta missään vaiheessa koko kauppakeskusta ei suljeta remontin vuoksi.

Ehkei remontti sulje Itis- kauppakeskusta, mutta koronavirus voi sen tehdä. Hallitus kehottaa varautumaan mahdollisiin laajempiin rajoittamistoimenpiteisiin, joihin lukeutuu myös esimerkiksi kauppakeskusten sulkeminen. Näkyykö koronaviruksen vaikutukset jo kauppakeskusten arjessa?

– Olisi valhe sanoa, ettei koronavirus vaikuttaisi arkeemme. Näemme vaikutuksia asiakaskäyttäytymisessä ja -virroissa jonkin verran. Sille ei voi mitään. Suomi seuraa Eurooppaa, olemme viikon jäljessä jos vertaa Ruotsiin tai muuhun Eurooppaan. Tänään ollaan menty samaan suuntaan kuin muutkin maat, Jansén kertoi HU:lle torstaina.

Perjantaina iltapäivällä väkeä kuitenkin riitti. Itiksen infopisteellä ollut vartija kertoo, että väkeä on tavanomainen määrä, mutta viikonloppua on vaikea ennustaa. Hanna-Mari Elokin kertoi, että hän hieman välttelee paikkoja, mutta Itikseen uskalsi vielä tulla.

– Koen, että voin saada sen todennäköisemmin työpaikalta, terveyskeskuksessa työskentelevä Elo kertoo.

– Kauppakeskuksissa näemme tilanteen huolestuttavana. Seuraamme läheltä, mikä tilanne on, ja toivomme, ettei mitään isompaa ei synny, Jansén toteaa.

Remonttiin koronavirus ei kauppakeskusjohtajan mukaan vaikuta, vaan se etenee aikataulussaan.

Itiksessä on lisätty siivousta niillä pinnoilla, jotka on koettu tärkeimmiksi puhdistaa. Myös kauppiaita ja ravintoloita on ohjeistettu ja hygieniatasoa on entisestään nostettu.

– Isompaa paniikkia ei saisi syntyä, mutta totta kai ihmiset reagoivat tähän. Tarkkoina ja varuillaan meidän kaikkien on oltava, Jansén muistuttaa.

Jansén ei usko siihen, että kauppakeskus suljettaisiin kokonaan. Kuitenkin hallituksen suositus yli 500 hengen yleisötilaisuuksien peruuttamisesta voi vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen.

– Kauppakeskusten sulkeminen vaikuttaisi talouteen niin rajusti, että siinä vaiheessa tilanteen täytyy olla jo todella vakava, jos sellaisia päätöksiä tulee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut