Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Asukkaat alkoivat kerätä adressia suositun kahvilan puolesta Helsingissä – "Tilamme vuokrattiin toimijalle, joka voi maksaa suurempaa vuokraa kuin me pienenä yrityksenä"

Vuosaarelaiset ovat vastustaneet voimakkaasti Marian Konditorian lähtöä kauppakeskus Columbuksesta. Kahvila on ollut kauppakeskuksessa 21 vuotta, mutta nyt sen vuokrasopimus nykyisessä liiketilassa loppuu maaliskuun lopussa.

Citycon haluaa omien sanojensa mukaan uudistaa kauppakeskusta ja lisätä Columbuksen ravintola- ja kahvilatoimintaa. Kauppakeskukseen on tulossa yhteensä neljä uutta ravintola- ja kahvilatoimijaa.

– Nykyinen tilamme on vuokrattu toiselle toimijalle, joka on valmis maksamaan suurempaa vuokraa kuin me paikallisena ja pienenä yrityksenä, Marian Konditorian ketjujohtaja Virva Vuolteenaho sanoo.

Hän haluaa korostaa, että he ovat hoitaneet kaikki vuokralaisen velvollisuudet aina moitteettomasti. Yritys pyysi vuokrasopimuksen jatkoa noin puolitoista vuotta sitten.

– Olisimme olleet valmiita pitkään jatkosopimukseen, sekä valmiita myös uudistumaan ja tekemään kahvilastamme entistä olohuonemaisemman, Vuolteenaho kertoo.

Huhujen mukaan tilaan olisi tulossa Fafa's, mutta Citycon ei toimijaa vielä aio julkistaa.

– Kauppakeskukset vuokraavat mielellään tiloja tunnetuille ja isoille ketjuille. Siihen heillä toki vuokranantajana on täysi oikeus, Vuolteenaho toteaa.

Marian Konditoria yllättyi asiakkaiden suuresta palautemäärästä ja adressista, johon he ovat keränneet nimiään vedotakseen kahvilan jatkumiseen. Kahvila-konditoria on Vuolteenahon mukaan ollut tärkeä paikka paikallisille ja siihen liittyy paljon muistoja ja kokemuksia.

– Olemme liikuttuneena seuranneet valtaisaa asiakaspalautetta ja lisäksi yli 200 nimen adressia. Nykyinen yrittäjämme on luonut alueelle lämpimän ja palveluhenkisen kokonaisuuden kahvilana, hän kertoo tiistaina.

Myös Facebookin Vuosaari-ryhmässä aihe on herättänyt paljon tunteita. Aiheeseen liittyvä päivitys on kerännyt 130 kommenttia, joista suurimmassa osassa harmittellaan, että kahvila lopettaa.

Vuolteenaho on pahoillaan asiakkaiden ja kahvilan yrittäjän puolesta siitä, että hänen mukaansa raha menee palvelun ja viihtyvyyden edelle. Hän kuitenkin toivoo, että he saavat vielä joskus palvella vuosaarelaisia.

Asukkaat ovat olleet yhteydessä myös Cityconin kauppakeskusjohtoon.

– Minulle on tullut asian tiimoilta paljon yhteydenottoja. On hienoa, että Vuosaaressa asukkaat ovat aktiivisia ja välittävät omasta asuinalueestaan, Columbuksen keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta sanoo.

Hän vahvistaa, että Marian Konditorian vuokrasopimus päättyy, mutta jatkoneuvottelut ovat vielä kesken. Hän toivoo, että tämä tieto rauhoittaisi asukkaita.

– Asiakkailta saatu palaute on otettu huomioon, ja on myös monia muita asioita, jotka vaikuttavat tähän. Neuvotteluiden sisällöstä emme voi kommentoida sen enempää, Hurmerinta sanoo.

Kauppakeskusjohto on Vuolteenahon mukaan esittänyt Marian Konditorialle korvaavia liiketiloja Columbuksesta.

– Muuttokulujen lisäksi liiketilojen muuttaminen elintarvikehuoneistoiksi yhdessä nousevan vuokran kanssa olisi tehnyt siitä meille kannattamattoman, Virva Vuolteenaho harmittelee.

– Meillä on vielä keskusteluyhteys auki kauppakeskuksen edustajiin ja olemme nyt saamassa uuden vuokratarjouksen kauppakeskukselta, hän jatkaa.