Asukkaat alkoivat kerätä adressia suositun kahvilan puolesta Helsingissä – "Tilamme vuokrattiin toimijalle, joka voi maksaa suurempaa vuokraa kuin me pienenä yrityksenä"

Columbus aikoo lisätä ravintola- ja kahvilapalveluita, joiden tieltä Marian Konditoriaa ollaan siirtämässä. Arkistokuva. Sanna Jompero

Anniina Virtanen

Vuosaarelaiset ovat vastustaneet voimakkaasti Marian Konditorian lähtöä kauppakeskus Columbuksesta. Kahvila on ollut kauppakeskuksessa 21 vuotta, mutta nyt sen vuokrasopimus nykyisessä liiketilassa loppuu maaliskuun lopussa.

Citycon haluaa omien sanojensa mukaan uudistaa kauppakeskusta ja lisätä Columbuksen ravintola- ja kahvilatoimintaa. Kauppakeskukseen on tulossa yhteensä neljä uutta ravintola- ja kahvilatoimijaa.

– Nykyinen tilamme on vuokrattu toiselle toimijalle, joka on valmis maksamaan suurempaa vuokraa kuin me paikallisena ja pienenä yrityksenä, Marian Konditorian ketjujohtaja Virva Vuolteenaho sanoo.

Hän haluaa korostaa, että he ovat hoitaneet kaikki vuokralaisen velvollisuudet aina moitteettomasti. Yritys pyysi vuokrasopimuksen jatkoa noin puolitoista vuotta sitten.

– Olisimme olleet valmiita pitkään jatkosopimukseen, sekä valmiita myös uudistumaan ja tekemään kahvilastamme entistä olohuonemaisemman, Vuolteenaho kertoo.

Huhujen mukaan tilaan olisi tulossa Fafa's, mutta Citycon ei toimijaa vielä aio julkistaa.

– Kauppakeskukset vuokraavat mielellään tiloja tunnetuille ja isoille ketjuille. Siihen heillä toki vuokranantajana on täysi oikeus, Vuolteenaho toteaa.

Marian Konditoria yllättyi asiakkaiden suuresta palautemäärästä ja adressista, johon he ovat keränneet nimiään vedotakseen kahvilan jatkumiseen. Kahvila-konditoria on Vuolteenahon mukaan ollut tärkeä paikka paikallisille ja siihen liittyy paljon muistoja ja kokemuksia.

– Olemme liikuttuneena seuranneet valtaisaa asiakaspalautetta ja lisäksi yli 200 nimen adressia. Nykyinen yrittäjämme on luonut alueelle lämpimän ja palveluhenkisen kokonaisuuden kahvilana, hän kertoo tiistaina.

Myös Facebookin Vuosaari-ryhmässä aihe on herättänyt paljon tunteita. Aiheeseen liittyvä päivitys on kerännyt 130 kommenttia, joista suurimmassa osassa harmittellaan, että kahvila lopettaa.

Vuolteenaho on pahoillaan asiakkaiden ja kahvilan yrittäjän puolesta siitä, että hänen mukaansa raha menee palvelun ja viihtyvyyden edelle. Hän kuitenkin toivoo, että he saavat vielä joskus palvella vuosaarelaisia.

Asukkaat ovat olleet yhteydessä myös Cityconin kauppakeskusjohtoon.

– Minulle on tullut asian tiimoilta paljon yhteydenottoja. On hienoa, että Vuosaaressa asukkaat ovat aktiivisia ja välittävät omasta asuinalueestaan, Columbuksen keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta sanoo.

Hän vahvistaa, että Marian Konditorian vuokrasopimus päättyy, mutta jatkoneuvottelut ovat vielä kesken. Hän toivoo, että tämä tieto rauhoittaisi asukkaita.

– Asiakkailta saatu palaute on otettu huomioon, ja on myös monia muita asioita, jotka vaikuttavat tähän. Neuvotteluiden sisällöstä emme voi kommentoida sen enempää, Hurmerinta sanoo.

Kauppakeskusjohto on Vuolteenahon mukaan esittänyt Marian Konditorialle korvaavia liiketiloja Columbuksesta.

– Muuttokulujen lisäksi liiketilojen muuttaminen elintarvikehuoneistoiksi yhdessä nousevan vuokran kanssa olisi tehnyt siitä meille kannattamattoman, Virva Vuolteenaho harmittelee.

– Meillä on vielä keskusteluyhteys auki kauppakeskuksen edustajiin ja olemme nyt saamassa uuden vuokratarjouksen kauppakeskukselta, hän jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 2. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 3. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 4. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 5. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 6. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 7. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 8. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 9. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 10. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 11. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 12. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot
 13. Kolumni: Helsinki tarvitsee luonnon monimuotoisuutta ja urbaania monimuotoisuutta
 14. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 15. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 2. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 3. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 4. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 5. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 6. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 7. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 8. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 11. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 12. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 13. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 14. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 15. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.