Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

11 syytä, miksi oluen ystävä rakastaa Helsingin bussilinjoja 14 ja 18

Jos Helsingissä olisi vielä johdinautoliikennettä ja vanha 1960-luvun 14A reitillään Viiskulma-Tukholmankatu, se olisi kaupungin olutlinja numero 1.

Helsingin Uutiset bongasi kuvitteellisen olutpääkadun paikat 14:n ja 18:n linjoilla. Jos otat, ota bussi.

Huhtikuun Helsinki Beer Festival on peruttu koronan takia, mutta näin voi tavoittaa kattavan otoksen Suomen tämänhetkisestä oluttarjonnasta. Jopa Lapin Kultaa löytyy.

Lähtöpaikka on kuin Fredan muinoisessa kolmen tonnin juoksussa Viiskulmassa. Toki koko reitin voi kiertää myös jalan, tosin matkaa tulee reippaasti enemmän kuin kolme kilometriä. Juoksijat suoriutuivat siitä yhdeksässä minuutissa. Me suosittelemme HSL:n päivälippua. Sen hinta on 8 euroa.

Ullanlinnan Brewdogista on edessä vain yksi pysäkinväli. Ensimmäinen pysäys on jo Iso-Roobertinkatu, jolta löytyvät kalaravintoloistaan tunnetun Momentin Restaurantsin Tommyknocker Craft Beer Bar ja kävelykadun klassikko Black Door.

Black Door on toiminut samalla liikeidealla vuodesta 1992. Viimeistään 2015 Tommy Knocker toi suomen nykykieleen sanonnan ”craft beer”, suomeksi käsityöolut.

Olutraitin taivaltajalle Iso-Roba on myös oiva paikka tankata ruokaa, jota löytyy moneen lähtöön: Daddy Greens, Tortilla House, Kotipizza, Natura, Pincho Nation, Fafa’s, Yes yes yes... – kuin suuressa kauppakeskuksessa.

Seuraavaksi ajo Bulevardille tai Kampintorille. Makuasia, sillä pysäkkien puoliväliin jää Helsingin ja Suomen vanhimpiin olutravintoloihin kuuluva Angleterre. HOK-Elannon helmi on toiminut jo vuodesta 1976.

Ja taas voi olla fiksu ottaa apostolinkyyti, sillä seuraava etappi on jo Kamppi. Kauppakeskuksen vanhimpiin ravintoloihin kuuluvat Panimoravintola Bruuveri ja HOK-Elannon Bierhuis Rotterdam.

Bruuverilla on oma panimo ja Rotterdamilla suuren ketjun hankinnan mukanaan tuomat edut.

Tennispalatsin kupeesta löytyy lisäksi William K., janoisten leffavieraiden pistäytymispaikka.

Kampista matka jatkuu kääntöpisteeseen, joka on Linnankoskenkadun ja Taka-Töölön Janoinen Lohi. Tällä viikolla siellä vietettiin St. Patrick’s Day’tä – irlantilaisten Pyhän Patrickin päivää, jonka ravintolaperinteen aloitti Suomessa Tornin O’Malley’s.

Vanha johdinauto olisi vielä jatkanut mäen päälle Meilahteen, klinikoille. Takaisin kannattaa lähteä toiselta puolelta katua ja ollaan taas Etu-Töölössä Vastarannan Kiiskessä, jolla oli aikoinaan nimikaima Tennishallin päädyssä – ennen sen suurta remonttia.

Kiiskestä 14:llä ja 18:lla voi jatkaa suoraan Punavuoren Ahvenen eteen. Se kuten muutkin kalaravintolat alleviivaavat nimessään omaa kaupunginosaa. Ahvenessa se on Rööperi, ei siis Punavuori. Nimi valittiin asiakaskyselyn perusteella. Paikalla on pitkät perinteet. Vuoteen 1996 asti se oli – jopa pahamaineinen – Kannu, aluperin juuri talvisodan aattona avattu Pika-Eines.

Viiskulma: Brew Dog Helsinki. Pienpanimomainetta nauttivan skottipanimon etäpiste Ullanlinnassa. Laaja omien oluiden valikoima. Vierashanassa suomalaisia pienpanimo-oluita. Auki arkisin kello 14 alkaen, lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 15. Pizza menu.

Iso-Roba: Tommyknocker Craft Beer Bar. 60 amerikkalaista pienpanimo-olutta sekä kotimaisia pienpanimo-oluita. Myös ulosmyyntiä. Auki arkisin kello 14 alkaen, lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 14.

Black Door: Erittäin monipuolinen olutvalikoima eri maista ja tyyleistä. Hanassa todellisia klassikkoja. Henkilökunnan asiantuntemus huippuluokkaa. Auki joka päivä kello 12 alkaen.

Rööperin Hopstop: Suljettu toistaiseksi vesivahingon takia.

Brewster Bar: Myös Lapin Kultaa ja Karjalaa. Auki kello 15 alkaen, perjantaina ja lauantaina kello 12. Tiistaista lauantaihin aina 05:een.

Bulevardi / Kampintori: Angleterre. Helsingin peribrittiläisin pub. Auki kello 15 alkaen, perjantaina ja lauantaina kello 13.

Kamppi: Bruuveri: Lounasta arkisin. Ruokaa myös iltaisin. Oma pienpanimo. Kokoustilaa. Saimaan Panimon oluita ja laaja valikoima muita. Auki arkisin kello 10.30 alkaen, lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 16.

Bierhuis Rotterdam: Olutkeidas kauppakeskuksen vilinässä. HOK-Elannon oluthuoneiden kuukauden oluet. Põhjala-panimon kausihana. Vierashanoja. Pikkupurtavaa. Kesällä suosittu terassi. Auki kello 11 alkaen.

Linnankoskenkatu: Taka-Töölön Janoinen Lohi. 14 hanaa. Siidereitä, viskejä ja tapahtumia. Urheilua televisiosta. Auki arkisin kello 14 alkaen sekä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 12.

Apollonkatu: Etu-Töölön Vastarannan Kiiski. 12 hanaa. Siidereitä, viskejä ja tapahtumia. Toasteja. Auki kello 15 alkaen.

Merimiehenkatu: Rööperin Punavuoren Ahven. Laaja olutvalikoima. Happy hour -tarjouksena Mallaskoskea. Viski- ja suklaatastingeja kabinetissa. Auki arkisin kello 14 alkaen, lauantaina ja sunnuntaina kello 12.