Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elintärkeät merikuljetukset pitävät laivaliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä lähes normaalina, vaikka Viro sulkee rajansa

Suomen varustamoiden julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan Suomen tuonnista ja viennistä lähes 90 prosenttia kulkee meritse. Näin ollen laivaliikenteen jatkuvuuden turvaaminen on välttämätöntä yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

– Suomalaiset matkustajalaivat toimivat merkittävänä osana huoltovarmuuden turvaajina muun rahtiliikenteen ohella. Moni laivamatkustaja ei tule ajatelleeksi, että matkustaja-aluksilla tuodaan valtaosa päivittäistavaroista meidän kauppoihin, Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala sanoo.

Merikuljetukset ovat Suomen yhteiskunnan toimivuuden kannalta elintärkeitä. Mikäli tavarakuljetukset pysähtyvät, pysähtyvät myös yhteiskunnan elintärkeät toiminnot.

– Tavarakuljetukset ovat yhteiskunnan verisuonisto – jos tavara ei liiku, pysähtyvät vähitellen muutkin toiminnot. Nyt on huolehdittava siitä, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja kaupassa riittää ruokaa ja apteekissa lääkkeitä, Tuurnala lisää.

Varustamoiden yhteistyö viranomaisten ja huoltovarmuusorganisaation kanssa on tiivistä, jotta merikuljetusten toimivuus ja jatkuvuus pystytään ylläpitämään.