Nyt korona vaikuttaa jo oikeudenkäynteihinkin – poliisin virkarikosten käsittely lykkääntyy

Epidemiaksi muuttuneella koronaviruksella alkaa olla vaikutuksia jo pitkään ennalta sovittujen oikeudenkäyntien aikatauluihin.

Helsingin hovioikeus lähetti tiistaina tiedotteen, jossa se kertoi, että oikeudenkäynti poliisien virkarikoksia koskevassa asiassa lykkääntyy. Päätös on voimassa toistaiseksi.

– Koronavirusepidemian ja siitä johtuvien poikkeusmääräysten vuoksi edellytyksiä pääkäsittelyn jatkamiselle ei tällä hetkellä ole. Käsittelyä jatketaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, tiedotteessa todetaan.

Poliisihallituksen poliiseja koskeva, tietolähdetietojen rekisteröimiseen liittyvä virkarikosasian pääkäsittely alkoi helmikuun lopussa.

Jo pitkään jatkuneessa oikeudenkäynnissä selvitellään Helsingin huumepoliisin tietolähteiden käyttöä ja valvontaa. Syyttäjän mukaan väärinköytökset ovat tapahtuneet vuosina 2010–2013.

Syytettyinä jutussa ovat olleet Helsingin entisen huumepäällikkö Jari Aarnion lisäksi liuta poliisin korkeita joko virassa tai jo eläkkeellä olevia virkamiehiä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut