Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miniristeilylle Tallinnaan pääsee vielä toistaiseksi, mutta maihin ei ole menemistä

Tiistain jälkeen Viro sallii maahantulon vain Viron kansalaisille, Viron määrä- tai pitkäaikaisen oleskeluluvan ja asumisoikeuden omaaville ulkomaalaisille sekä määräaikaisen tai pysyvän oleskeluoikeiden omaaville EU:n ETA-alueiden ja Sveitsin kansalaisille, samoin heidän lähisukulaisilleen tai puolisoilleen.

Eckerö Line on varautunut maahantulokieltoon ja sen vaikutuksiin Tallinnassa sijaitsevan Suomen suurlähetystön antamien ohjeiden mukaan.

– Ohjeistuksen mukaan virolaiset voivat matkustaa laivallamme, mutta suomalaiset eivät, elleivät kuulu näihin edellä mainittuihin erikoisryhmiin, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Kaikki Viroon saapuvat matkustajat joutuvat kuitenkin kahden viikon karanteeniin maahan saapuessaan. Virosta poistumiseen ei ole tulossa rajoituksia.

Eckerö Line hyväksyy edelleen matkustajaksi myös henkilöitä, jotka ovat ostaneet lipun niin sanotulle miniristeilylle eli he eivät mene maihin Virossa.

– Ulkomailta Suomeen palaavan matkailijan pitää kuitenkin sopia oman työnantajan ja / tai koulun kanssa, miten kotiinpaluun jälkeen asiassa toimitaan. On kuitenkin erittäin todennäköistä, että myös miniristeilyt kielletään uusien sääntöjen tullessa pian voimaan, Taru Keronen muistuttaa.

Viking XPRS -aluksella miniristeilyt, joista ei pääse maihin, eivät ole enää mahdollisia.

– Uuden tänään tiistaina voimaan tulleen poikkeusaikataulun myötä laivalla ei voi yöpyä, joten miniristeilyt eivät ole mahdollisia, Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund sanoo.

Eckerö Line pyrkii tiistaista alkaen tarkistamaan matkustajien matkustusoikeuden Viroon ennen laivaan nousua.

– Yritämme tarkistaa asian ennen laivaan nousua ja informoimme myös kaikkia varauksen tehneitä matkustajia näistä muuttuneista ohjeista, Keronen lisää.

Tämä uutinen julkaistiin ensimmäisenä Tallinna24-julkaisussa .