Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän-junat eivät kohta enää kulje – viimeiset vuorot keskiviikkona

Suomen ja Venäjän välillä liikennöivien Allegro- ja Tolstoi-junien liikennöinti keskeytetään toistaiseksi Suomen ja Venäjän linjaamien koronavirustilanteen rajaamistoimenpiteiden vuoksi, tiedottaa VR. Suomen hallituksen mukaan Suomen ja Venäjän välinen raja pysyy matkustajaliikenteeltä suljettuna ainakin 13. huhtikuuta asti. Muutokset eivät vaikuta tavaraliikenteeseen.

Päätöksen taustalla on tiedotteen mukaan Venäjän linjaus, jonka johdosta ulkomaan kansalaiset eivät enää pääse Venäjälle 17. maaliskuuta kello 23 jälkeen Suomen aikaa. Allegro- ja Tolstoi-junien toistaiseksi viimeiset vuorot liikennöidään niin, että varmistetaan suomalaisten ja venäläisten matkustajien paluu kotimaihinsa rajan yli.

Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivät Allegro-junat kulkevat normaalisti keskiviikkoon 18. maaliskuuta asti, jolloin viimeinen aikataulun mukainen vuoro Helsingistä Pietariin lähtee kello 19, ja Pietarista Helsinkiin kello 20.30. Helsingin ja Moskovan välillä kerran päivässä liikennöivän Tolstoi-junan viimeinen lähtö Helsingistä on keskiviikkona 18. maaliskuuta kello 17.44, kerrotaan tiedotteessa.

Peruttuihin Allegro- ja Tolstoi-juniin lipun ostaneille asiakkaille korvataan lipun hinta kokonaisuudessaan. Korvausta voi hakea VR:n verkkosivuilla olevan peruutuslomakkeen kautta. VR:n asiakaspalvelun kerrotaan olevan tällä hetkellä ruuhkautunut, joten palautusten käsittely vie tavallista enemmän aikaa.