Helmet-kirjastot jatkavat laina-aikaa kaksi viikkoa

Helmet-kirjastojen lainat eivät toistaiseksi eräänny, käytännön takarajana on 29. maaliskuuta. Eli jos lainaa ei ole uusittu tai palautettu eräpäivään mennessä, kirjasto jatkaa laina-aikaa kahdella viikolla. Helmetin nettisivujen mukaan tilannetta arvioidaan uudestaan maaliskuun lopussa.

Jos lainat ovat erääntyneet 13. maaliskuuta tai aiemmin eikä niitä pysty uusimaan tai palauttamaan, on otettava yhteyttä omaan kirjastoon sähköpostitse tai puhelimitse. Kirjaston henkilökunta voi myöntää tapauskohtaisesti vapautuksia maksuista. Myös varausten noutamista koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä kirjastoon, kerrotaan nettisivuilla.

Kirjaston verkkopalvelut toimivat normaalisti: eli lainat voi uusia, varauksia voi perua ja muuttaa Helmet-haun Omissa tiedoissa. Maksut voi maksaa verkkomaksupalvelussa. Helmet-Chat-palvelu toimii ja näkyy sen omina päivystysaikoina helmet.fi-etusivulla. Kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan kukin oman kaupunkinsa linjauksia ja käytännön ohjeita. Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko (Helsinki Metropolitan Area Libraries). Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut