Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helmet-kirjastot jatkavat laina-aikaa kaksi viikkoa

Helmet-kirjastojen lainat eivät toistaiseksi eräänny, käytännön takarajana on 29. maaliskuuta. Eli jos lainaa ei ole uusittu tai palautettu eräpäivään mennessä, kirjasto jatkaa laina-aikaa kahdella viikolla. Helmetin nettisivujen mukaan tilannetta arvioidaan uudestaan maaliskuun lopussa.

Jos lainat ovat erääntyneet 13. maaliskuuta tai aiemmin eikä niitä pysty uusimaan tai palauttamaan, on otettava yhteyttä omaan kirjastoon sähköpostitse tai puhelimitse. Kirjaston henkilökunta voi myöntää tapauskohtaisesti vapautuksia maksuista. Myös varausten noutamista koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä kirjastoon, kerrotaan nettisivuilla.

Kirjaston verkkopalvelut toimivat normaalisti: eli lainat voi uusia, varauksia voi perua ja muuttaa Helmet-haun Omissa tiedoissa. Maksut voi maksaa verkkomaksupalvelussa. Helmet-Chat-palvelu toimii ja näkyy sen omina päivystysaikoina helmet.fi-etusivulla. Kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan kukin oman kaupunkinsa linjauksia ja käytännön ohjeita. Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko (Helsinki Metropolitan Area Libraries). Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot.