Elinkeinoministeri lupaa yrittäjille 5 miljardia euroa: "Kun havaitset yrityksesi talouskriisin, ota heti yhteyttä pankkiisi"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vakuuttaa, että pankeilla on nyt matala palvelukynnys auttaa yrittäjiä. Maarit Äyhynmäki

Crista Lassfolk-Feodoroff

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) lähettävän yrittäjille terveisiä blogissaan. Ministerin viesti on yrittäjiä rauhoitteleva.

– Teemme työtä suomalaisten yritysten hyväksi, jotka kärsivät koronaviruksen aiheuttamista vaikeuksista. Perjantaina käsiteltävässä lisätalousarviossa on mukana paketti yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi. Paketti on toistaiseksi tarpeenmukainen, mittaluokaltaan lähes viisi miljardia euroa, Lintilä kirjoittaa.

Hän neuvoo yrittäjiä toimimaan heti, kun talousvaikeudet alkavat.

– Yrittäjä, kun havaitset yrityksesi talouskriisin, ota ensi töiksesi yhteyttä pankkiisi ja rahoitustahoihin. Pidämme huolen siitä, että palvelukynnys on matala, Lintilä lupaa.

Ministerin mukaan pankeilla on valmius keskustella esimerkiksi lyhennysvapaista ja maksuaikajoustoista.

– Pyrimme rakentamaan joustavan rahoitusjärjestelmän nopealla aikataululla pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Valtion rahoitusta kohdennetaan ennen muuta haavoittuvimpiin toimialoihin, Lintilä jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut