Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki aikoo kaavoittaa luonnonsuojelusaariin kolme jalkapallokentällistä uusia rakennuksia

Kaupunki aikoo kehittää Vallisaarta ja Kuninkaansaarta merkittävinä luontomatkailun kohteina siten, että alueen luonto- ja kulttuuriarvot säilyisivät.

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään mittavaa luontomatkailua tukevaa uudisrakentamista Vallisaaren kyläkeskittymään. Kuninkaansaaren pohjoisosaan taas on tulossa majoitusmökkejä, joiden määrä on tarkistetussa esityksessä vähennetty 41:stä 26 mökkiin. Uudisrakentamista on tulossa saariin yhteensä noin kolmen jalkapallokentän verran.

Vallisaareen rakennetaan parhaillaan vesihuoltoverkostoa. Kävijöille tämä tarkoittaa nykyisten kuivakäymälöiden rinnalle vesivessoja ja yrittäjille parempia puitteita kahvila- ja ravintolatoimintaan.

Suurin osa saarten alueesta tulee lailla suojatuksi luonnonsuojelualueeksi ja koko alue avataan tulevaisuudessa luontomatkailun käyttöön. Luonnonsuojelualue on määritelty arvokkaiden luontoalueiden suojaamiseksi.

Myös alueen olemassa oleva rakennuskanta ja linnoitukset suojellaan. Saarilla on muinaismuistolain suojaamia arkeologisia kohteita, joista osa on vedenalaisia. Saarten rakennuskanta on osin huonokuntoista, mutta kulttuurihistoriallisesti arvokasta.

Vallisaari ja Kuninkaansaari sijaitsevat 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, Suomenlinnan naapurissa. Saarille voi sijoittua luontomatkailua varten ravintola-, tapahtuma- ja majoituspalveluita tuottavia yrityksiä sekä niihin liittyviä työtiloja.

Vallisaareen avautuu myös tulevana kesänä ensimmäistä kertaa kansainvälinen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali