Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus sulkee kaikki koulut koronan vuoksi, ei päiväkoteja – tiukka valmiuslaki voimaan

Suomen hallitus on pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla kertonut hetki sitten pitämässään tiedotustilaisuudessa, että perusopetuksen ja lukioasteen koulut suljetaan keskiviikosta alkaen koko maassa.

Lähiopetuksen keskeyttäminen koskee myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön toimintaa.

Hallituksen mukaan varhaiskasvatuksen yksiköt ja niiden esiopetus sen sijaan pidetään toiminnassa. Niiden vanhempien, joilla on mahdollisuus järjestää lapsen hoito kotona, tekevät niin.

Niiden vanhempien lapsille, joiden vanhemmat toimivat yhteiskunnan toimintojen kannalta kriittisillä aloilla, järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetusta.

Toiminnaltaan keskeytettynä olevien oppilaitosten opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti muun muassa etäopiskelun ja itsenäisen opiskelun avulla.

Ylioppilastutkinnon kokeet pidetään nopeutetussa aikataulussa 23. maaliskuuta mennessä kuitenkin siten, että otetaan huomioon terveysviranomaisten määräykset.

Valmiuslaki aiotaan ottaa käyttöön.

Kaikki museot, teatterit, kirjastot sekä urheilu-, nuoriso-, järjestö-, harrastus- ja kerhotilat suljetaan.

Julkinenkokoontuminen on mahdollista ainoastaan silloin, jos paikalla on korkeintaan kymmenen henkilöä. Tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla suositellaan vältettäväksi.

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä ovat kielletty. Myöskäänulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa eivät ole mahdollisia.

Suomi aloittaa rajojen sulkemisen ja kansalaisten suositellaan palaamaan välittömästi Suomeen.

Poikkeustilanne on voimassa 13. huhtikuuta saakka.