Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viro sulkee rajat – ei pienintäkään vaikutusta Tallinnan laivojen aikatauluihin

Tallinnanlaivat jatkavat liikennöintiä Tallinnan ja Helsingin välillä normaalisti, vaikka Viron hallitus on päättänyt sulkea rajat tiistaista lähtien koronaviruksen vuoksi. Viro ei aio rajoittaa maasta poistumista.

Tallink kertoo tiedotteessaan, että liikenne jatkuu toistaiseksi Megastar, Star ja Silja Europa -laivoilla nykyisen normaalin aikataulun mukaisesti. Myös Muuga-Vuosaari-reitillä liikennöivä rahtilaiva Seawind operoi normaaliin tapaan.

– Liikennöinti jatkuu, jotta matkustajien liikkuminen ja kotiinpääsy voidaan varmistaa. Laivat jatkavat toimintaa myös varmistaakseen, että eri maiden väliselle rahdinkuljetukselle on riittävästi kapasiteettia, Tallink-Siljan tiedotteessa sanotaan.

Rahdin liikennöinti taataan Tallinkin mukaan myös tiistain jälkeen.

– Lisätietoa laivaliikenteen kapasiteetista ja aikatauluista ilmoitetaan viipymättä seuraavien päivien aikana. Kehotamme asiakkaita seuraamaan yhtiön verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia. Tilanteen takia Myyntipalvelumme voi olla ruuhkautunut.

Myös Tallink-Siljan Helsinki-Tukholma- ja Turku-Tukholma-reitin laivat liikennöivät normaalin aikataulun mukaisesti toistaiseksi.

Uutissuomalainen kertoo, että myös Eckerö Line jatkaa liikennöintiä normaalisti ainakin ensi viikon.

– Viikon jälkeen katsomme tilannetta uudelleen. Tilanteet muuttuvat nyt liki tunneittain, ja meidän pitää reagoida niihin, toimitusjohtaja Taru Keronen sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa.

Viking Line ei ole kertonut vielä mahdollisista muutoksista laivojen aikatauluihin.

– Yhtiön johto kokoontuu sunnuntaina päivällä tarkastelemaan tilannetta, tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström sanoi Helsingin Sanomille

Viron päätös sulkee rajan ainakin kahdeksi viikoksi. Viron kansalaiset ja maassa asuvien ulkomaalaiset perheenjäsenet pääsevät maahan. Oireettomat ulkomaalaiset saavat kulkea myös Viron kautta kotimaahansa.