Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Meillä on sekä velvollisuus että oikeus tehdä vaikeita päätöksiä" – Aurinkomatkat peruu kaikki matkat kuukaudeksi

Aurinkomatkat on nopeasti muuttuvan koronavirustilanteen takia päättänyt perua kaikki Aurinkomatkojen pakettimatkat, kaupunkilomat sekä Finnair Holidays -matkat, joiden lähtöpäivä on 13. maaliskuuta–12. huhtikuuta ja palauttaa matkan hinnan asiakkailleen, kerrotaan tiedotteessa. Yhtiö ilmoittaa huomioivansa myös ne asiakkaat, jotka ovat oma-aloitteisesti peruneet matkapakettinsa sen jälkeen, kun ulkoministeriö torstaina 12. maaliskuuta päivitti tiedotettaan. Myös nämä asiakkaat saavat matkan hinnan takaisin, mikäli matkan lähtöpäivä olisi ollut 13. maaliskuuta–12. huhtikuuta.

– Meille asiakkaiden loman onnistuminen turvallisesti ja sen alkuperäisellä tavalla sekä työntekijöidemme turvallisuus on kaiken päätöksenteon ja toiminnan prioriteetti. Suomen vastuullisimpana matkanjärjestäjänä meillä on sekä velvollisuus että oikeus tehdä vaikeita päätöksiä. Teimme päätöksen pohjautuen kokonaisarvioon koronavirustilanteen vaikutuksesta asiakkaidemme lomasuunnitelmiin, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

Muutos ei koske kohteessa jo olevia Aurinkomatkojen asiakkaita. He voivat jatkaa lomaansa normaalisti. Nyt kohteissa olevat asiakkaat kotiutetaan joko alkuperäisen matkavarauksen mukaisena paluupäivänä tai aiemmin, riippuen siitä, miten kohteista on lentoja saatavilla.

Yhtiö kertoo tiedotteessa olevansa yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden paluumatkaan tulee muutoksia.

– Nyt peruttujen matkojen asiakkaiden ei tarvitse ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, vaan olemme heihin yhteydessä ja palautamme matkan hinnan automaattisesti. Asiakaspalvelumme on tilanteen vuoksi hyvin ruuhkainen. Pyydämme, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalveluamme entisestään, jatkaa Kousa tiedotteessa.

Varausten käsittely ja viestien lähettäminen tapahtuu vaiheittain ja voi viedä useamman päivän.

– Pahoittelen asiakkaillemme tästä poikkeuksellisesta tilanteesta aiheutunutta vaivaa ja harmia, jatkaa Kousa.