Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Bussikuskit eivät avaa etuovia HSL-alueella työtaistelutoimena, kertoo Yle

HSL-alueen AKT:n järjestäytyneet bussinkuljettajat aloittavat tänään 13. maaliskuuta puoliltapäivin työtaistelutoimen, jonka ideana on se, että kuljettajat eivät avaa etuovia vaan matkustajat kulkevat keski- ja takaovista, kertoo Yle uutisessaan

Työtaistelutoimella bussikuskit vaativat HSL:ltä koronavirukselta suojaavia toimia. Bussikuskit toivovat, että matkustajat eivät tule ostamaan heiltä lippuja, ja että kuljettajat eristettäisiin matkustajista turvavälillä. Muualla Euroopassa on Ylen uutisessa haastatellun AKT:n edustajan mukaan jo tehty vastaavia ratkaisuja.

HSL tiedotti aiemmin tänään, että liikennevälineiden siivousta on tehostettu ja kuljettajat eivät enää myy lippuja 13. maaliskuuta alkaen, koska koronavirus covid-19 leviää ihmisten välisessä kontaktissa.

HSL:n junissa, metrossa ja busseissa sekä asemilla erityistä huomiota kiinnitetään sellaisiin pintoihin, jotka ovat alttiita ihmisten kosketuksille: esimerkiksi erilaisiin kaiteisiin, tankoihin ja muihin paikkoihin, joista pidetään kiinni matkan aikana, kerrotaan tiedotteessa.

HSL kehottaa välttämään turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma–pe noin kello 7–9 ja 15–18) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos mahdollista, suosittelemme matkustamaan muina aikoina.

Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittaa HSL sitä. Lisäksi HSL suosittelee etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat.

– Kehotamme myös välttämään matkustamista, jos sinulla on mitään flunssaoireita. Jos on tarve yskiä, yski hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, HSL:n tiedotteessa huomautetaan.