Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskeytyvätkö ylioppilaskirjoitukset? – "Koulujen sulkemisesta laajemmin ei ole vielä päätöstä"

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat tällä viikolla ja niiden on määrä jatkua maanantaina toisen kotimaisen kielen kokeella. Viimeinen koepäivä on 26. maaliskuuta.

Koronavirustilanne pahenee nyt nopeasti.Husissa todettiin torstainauusia koronavirustartuntoja 23. Yhteensä Husinalueella on todettu 69 tartuntaa.

Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoi HU:lle torstai-iltana, että näillä näkymin yo-kirjoitukset pidetään normaaliin tapaan, eikä ylioppilastutkintolautakunta ole antanut uusia ohjeita.

– Helsingissä ei tietojeni mukaan ole ainakaan kaupungin lukioissa karanteenissa olevia kokelaita.

– Ytl linjaa yo-kokeiden järjestämisestä, Pohjolainen jatkaa.

Apulaispormestari Pia Pakarinen twiittasi perjantaiaamuna, että Helsingin kouluissa neuvotaan tänään ottamaan kirjat viikonlopuksi kotiin, mutta koulujen sulkemisesta laajemmin ei ole vielä päätöstä. Espoo antoi saman ohjeen kouluissa jo torstaina.

Helsingin kuvataidelukion rehtori kertoi perjantainaopiskelijoille Wilma-viestillä olevansahuolissaan siitä, että abiturientit saavat kirjoitukset tehtyä ajallaan. Ulkomailla kahden viikon sisään olleita tai flunssaoireisia kokeilaita pyydetään viestissä ottamaan rehtoriin yhteyttä, jotta kirjoitusten järjestämistä heidän kohdallaan voidaan miettiä.

Ylioppiastutkintolautakunta on päivittänyt koronavirusaiheista tiedotussivuaan viimeksi 6. maaliskuuta. Tämän jiutun julkaisun jälkeen sivulle tuli uutta tietoa, lue uudempi juttu täältä: reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan tautitilanteen takia

Lautakunnan mukaan, mikäli opiskelija on karanteenissa, hän ensisijaisesti tekee lukion kanssa hakemuksen ilmoittautumisen mitätöinnistä. Hakemukseen tulee liittää lääkärintodistus, karanteenipäätös tai vastaava selvitys. Hakemuksen voi tehdä myös tutkintopäivien jälkeen.

Mitätöinnillä kokeen voi siirtää syksyyn. Mikäli sitä ei tehdä, kokelas saa poisjäännin vuoksi hylätyn.