Keskeytyvätkö ylioppilaskirjoitukset? – "Koulujen sulkemisesta laajemmin ei ole vielä päätöstä"

Jäävätkö yo-juhlat tältä keväältä väliin? Arkisto/Kari Voutilainen

Kaisa Paastela

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat tällä viikolla ja niiden on määrä jatkua maanantaina toisen kotimaisen kielen kokeella. Viimeinen koepäivä on 26. maaliskuuta.

Koronavirustilanne pahenee nyt nopeasti.Husissa todettiin torstainauusia koronavirustartuntoja 23. Yhteensä Husinalueella on todettu 69 tartuntaa.

Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoi HU:lle torstai-iltana, että näillä näkymin yo-kirjoitukset pidetään normaaliin tapaan, eikä ylioppilastutkintolautakunta ole antanut uusia ohjeita.

– Helsingissä ei tietojeni mukaan ole ainakaan kaupungin lukioissa karanteenissa olevia kokelaita.

– Ytl linjaa yo-kokeiden järjestämisestä, Pohjolainen jatkaa.

Apulaispormestari Pia Pakarinen twiittasi perjantaiaamuna, että Helsingin kouluissa neuvotaan tänään ottamaan kirjat viikonlopuksi kotiin, mutta koulujen sulkemisesta laajemmin ei ole vielä päätöstä. Espoo antoi saman ohjeen kouluissa jo torstaina.

Helsingin kuvataidelukion rehtori kertoi perjantainaopiskelijoille Wilma-viestillä olevansahuolissaan siitä, että abiturientit saavat kirjoitukset tehtyä ajallaan. Ulkomailla kahden viikon sisään olleita tai flunssaoireisia kokeilaita pyydetään viestissä ottamaan rehtoriin yhteyttä, jotta kirjoitusten järjestämistä heidän kohdallaan voidaan miettiä.

Ylioppiastutkintolautakunta on päivittänyt koronavirusaiheista tiedotussivuaan viimeksi 6. maaliskuuta. Tämän jiutun julkaisun jälkeen sivulle tuli uutta tietoa, lue uudempi juttu täältä: reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan tautitilanteen takia

Lautakunnan mukaan, mikäli opiskelija on karanteenissa, hän ensisijaisesti tekee lukion kanssa hakemuksen ilmoittautumisen mitätöinnistä. Hakemukseen tulee liittää lääkärintodistus, karanteenipäätös tai vastaava selvitys. Hakemuksen voi tehdä myös tutkintopäivien jälkeen.

Mitätöinnillä kokeen voi siirtää syksyyn. Mikäli sitä ei tehdä, kokelas saa poisjäännin vuoksi hylätyn.

Aiheeseen liittyvää

 1. Reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan viikolla – tarkoitus on turvata yo-tutkintojen onnistuminen
  13.3.2020 12:29
 2. Kauppakeskusjohtaja näkee tilanteen huolestuttavana, ruokakaupoissa täysi hulina – Citymarket-kauppias: "Kukaan ei voi tässä tilanteessa sanoa, että hyötyy jotenkin"
  13.3.2020 10:21
 3. Apteekit valmistavat itse käsidesiä ja päivittävät varautumissuunnitelmiaan – "Lääkkeitä ei tarvitse hamstrata"
  13.3.2020 9:50
 4. Lähes 90 itähelsinkiläiskoulun oppilasta ja henkilökuntaa kotikaranteeniin korona-altistuksen vuoksi – karanteeni kestää 2 viikkoa
  13.3.2020 8:42
 5. Martoilta listaus koronavirukseen varautumiseen – "Nämä pitäisi olla kotona jokaista yhtä aikuista kohti"
  12.3.2020 15:00
 6. Hus: Nuorisopsykiatrian sairaanhoitajalla tartunta – potilaita ei ole altistunut
  13.3.2020 8:48
 7. Husin sydänkirurgilla koronavirustartunta – 28 henkilökuntaan kuuluvaa altistunutta asetettu karanteeniin
  12.3.2020 12:59
 8. Kritiikki voimistuu: Suomen varautumista koronaan pidetään liian lepsuna – "Tästä tulee väistämättä jo nyt tragedia, mutta mittakaavaa voisi vielä yrittää pienentää"
  12.3.2020 12:02

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut