Vuosia puhuttanut pato-asia saa edelleen jatkoa – Vanhankaupunginkosken padon purkamisen ympäristövaikutukset selvitetään

Helsingin kaupunginvaltuustossa käytiin värikäs keskustelu ja muutama naurunhetkikin Vanhankaupunginkosken padon purkamisesta.

Kyseessä on valtuuston kestoaiheeksi noussut aihe, koska valtuusto palautti asian takaisin valmisteluun viime toukokuussa.

Keskustelun päätteeksi valtuusto päätti, että padon purkamisen ympäristövaikutukset selvitetään.

Valtuustosalissa nähtiin muun muassa aloitteen tehneen Atte Harjanteen (vihr.) ja Sirpa Asko-Seljavaaran (kok.) välinen pallottelukeskustelu asiasta.

Asko-Seljavaara sai valtuustoväen hymähtämään kommenteillaan ihmetellessään padon purkuintoa ja vaelluskalojen liikkumisen vaikeuttamista.

– En ymmärrä, miksi pato pitäisi purkaa. Vaelluskaloja on havaittu Longinojalla saakka. Entä mitä sanoo saukko, joka on asunut 150 vuotta kyseisessä paikassa. En ymmärrä teidän ajatusta olenkaan, että pato pitäisi purkaa, Asko-Seljavaara totesi.

Valtuutettu Jarmo Nieminen (vihr.) käytti kokouksessa puheenvuoron ja kertoi nauraneensa salissa ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen.

– Padolla ei ole mitään tekemistä saukon kanssa, luontoihmisenä tunnettu Nieminen huomautti.

Taustalla on kyse vihreiden valtuutettu Atte Harjanteen valtuustoaloitteesta, jossa padon kokonaan tai osittaista purkua vaadittiin. Aloitteen oli allekirjoittanut 15 valtuutettua.

Asko-Seljavaara myös muistutti, että aloite on pitkälti vihreiden allekirjoittama.

– Millaisen vedon te olette lyöneet, että montako patoa te saatte purettua? Asko-Seljavaara kysyi ja sai jälleen salin nauramaan.

Pato on valmistunut 1870-luvulla.

Joen länsihaarassa on pato, mutta itähaarassa ei.

Vanhankaupunginkosken patoa on ehdotettu aloitteilla purettavaksi vuodesta 2014 lähtien. Perusteluna purkamiselle on ennen kaikkea ollut vaelluskalojen elinympäristön parantaminen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut