Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl pienensi tämän 25 senttiä maksavan arkituotteen kokoa – nyt ketju kertoo, miksi päätös tullaan pyörtämään

Myymäläketju Lidl on kaikessa hiljaisuudessa pienentänyt kassoilla myytävän ostoskassin kokoa.

– Pitää paikkansa, että muovisen ostoskassin koko on muuttunut. Kassi on hieman paksumpi, jotta se kestäisi paremmin useamman käyttökerran esimerkiksi ostoskassina. Samalla kassin kokoa on muutettu muutamalla sentillä, koska pussiin käytetyn muovin määrä on haluttu pitää kohtuullisena. Henkselikassin muovi on 80- prosenttisesti kierrätysmuovia, selvittää Jenni Hakkarainen Lidlin viestinnästä.

Koon pienentymisen vuoksi kassiin mahtuu esimerkiksi roskapussina aiempaa vähemmän tavaraa. Muovikassin hinta on edelleen 25 senttiä. Muutoksen ovat huomanneet myös asiakkaat, sillä Lidl kertoo, että isompi koko tullaan palauttamaan.

– Olemme saaneet muovikassien koon muuttumisesta palautetta, ja isommat muovikassit ovatkin tekemässä paluun vielä kevään aikana, sanoo Hakkarainen.

Lidl on vähentänyt muovia toiminnassaan monin tavoin. Esimerkiksi käytäntö, että hedelmät ja vihannekset punnitaan kassoilla säästää Suomen Lidleissä ketjun mukaan lähes 30 000 kiloa punnitustarroja vuosittain.

Tässä kuussa hevi-osastolle tulevat myös kestohevipussit.

Lisäksi esimerkiksi kurkkujen kääremuovia on ohennettu ja cashewpähkinöiden ja cashew-karpalosekoituksen pussit vaihdettu pienempiin, vaikka sisältö säilyi samana.

– Muovi ei ole aina pahasta, sillä se suojaa ruokaa pilaantumiselta ja ruokahävikki on ympäristön kannalta huonompi asia kuin muovi. Teemme kuitenkin jatkuvasti töitä sen eteen, että tunnistamme ylimääräisen muovin ja löydämme järkeviä ratkaisuja muovinkäytön vähentämiseksi, Lidl Suomen vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen kertoo tiedotteessa.

Kassoilla muovipussin sijaan voi valita kesto- tai paperikassin.