Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona kurittaa lentoyhtiöitä: Norwegian peruu 3 000 lentoa ja lomauttaa henkilöstöä – myös Finnair peruu lisää lentojaan

Koronaviruksesta johtuen Norwegian aikoo perua noin 3 000 lentoa maaliskuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin saakka. Määrä vastaa noin 15 prosenttia yhtiön kapasiteetista kyseisellä ajanjaksolla.

Seurauksena Norwegian ilmoittaa aloittavansa lomautukset, jotka koskevat merkittävää osaa yhtiön henkilöstöstä.

Lentojen peruutukset vaikuttavat koko reittiverkostoon.

– Tämä on vakava ajanjakso koko ilmailualalle ja myös Norwegianille. Kannustamme viranomaisia välittömiin toimiin, jotta lentoyhtiöiden taloudellista taakkaa voidaan helpottaa samoin kuin suojata tärkeä infrastruktuuria ja työpaikkoja, Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram vetoaa yhtiön tiedotteessa.

Myös Finnair tiedottaa peruvansa koronavirustilanteen vuoksi useita Euroopan- ja kotimaan-lentoja huhtikuussa. Lisäksi Finnnair peruu maalis-huhtikuussa lentojaan Tel Aviviin ja Eilatiin, koska Israelin viranomaiset edellyttävät kaikilta maahan saapuvilta 14 päivän karanteenia.