Laivojen päästöjä Helsingin satamissa halutaan vähentää

Esimerkiksi tiiviisti asutun Jätkäsaaren satama on vilkkaasti liikennöity, joten ympäristöasioihin on tärkeää kiinnittää huomiota. Päivi Tuovinen

Jukka Hämäläinen

Helsingin Satama hakee EU:lta tukea sataman ympäristöinvestointeihin. Tavoitteena on vähentää sataman päästöjä ja kohdentaa hyötyjä erityisesti lähiasukkaille. Tukia haetaan 20–30 prosenttia yli 18 miljoonan euron investoinneille.

Satama hakee tukea muun muassa laivapaikoille rakennettavista maasähköliitännöistä, jolloin laivat eivät joudu käyttämään apukoneita sähkön tuottamiseen. Tämä voi vähentää merkittävästi melua ja päästöjä ilmaan.

Helsingin Satama haluaa olla kestävän satamatoiminnan edelläkävijä. Tavoitteeksi ja toimintaohjelman perustaksi on asetettu 100-prosenttisesti hiilineutraali satamatoiminta vuoteen 2035 mennessä.

Satama hakee Euroopan Unionin CEF-tukea useisiin Hiilineutraali Satama 2035 -ohjelman hankkeisiin, joita ovat myös terminaalirakennusten energiatehokkuuden parantaminen, laivojen automaattinen kiinnitysjärjestelmä sekä Vuosaaren satamaan rakennettavaan Vuosaari–Muuga-reittiä palveleva ajoneuvojen kaksoisramppi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut