Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinki pyrkii vähentämään lomakkeiden täyttelyä – tekstaripalvelua kokeiltiin onnistuneesti jo eskaripaikkojen haussa

Helsingin kaupunki kokeili alkuvuodesta, voisiko esiopetuspaikkaa tarjota tekstiviestillä. Lopputulos oli, että kyllä voi. Tulevana lukuvuonna käytäntö aiotaan laajentaa Helsingin alueelle.

Tavallisesti vanhempien on pitänyt hakea lapsen esiopetuspaikkaa hakulomakkeella. Lapsen tiedot on täytynyt täyttää lomakkeeseen, vaikka 6-vuotiaista lapsista yli 90 prosenttia on kaupungin varhaiskasvatuksessa ja heidän tietonsa ovat siten kaupungin tietojärjestelmässä jo valmiina.

Kaupunki hyödynsi dataansa ja tarjosi lasten vanhemmille lapsen esiopetuspaikkaa, jolloin hakurumbalta vältyttiin suurimmalta osin. Myös päiväkotien aikaa säästyy, kun hakulomakkeita ei tarvitse käsitellä.

– Ne vanhemmat, jotka eivät ottaneet paikkaa vastaan tekstiviestillä, tekivät normaalin hakuprosessin. Käytäntö otettiin kuitenkin hyvin vastaan, kun 1058 huoltajasta 80 prosenttia, eli 880 perhettä otti tarjotun paikan, ICT-projektipäällikkö Irma Nortes kaupungilta kertoo.

Viralliset päätökset lähetetään sekä tarjouksen hyväksyneille että hakuun osallistuneille maaliskuun aikana.

– Automaatiosta huolimatta ennakoiva esiopetuspaikan tarjoaminen ei kuitenkaan pakota huoltajaa vastaanottamaan tarjottua paikkaa.

Pilottikokeilussa oli mukana kaksi eri varhaiskasvatusaluetta Helsingissä. Kaupunginosat, joista varhaiskasvatusalueet koostuvat, ovat Kulosaari, Herttoniemi ja Laajasalo sekä Malminkartano, Kannelmäki, Hakuninmaa, Maununneva, Kuninkaantammi ja Länsi- ja Itä-Pakilat sekä Maunula, Tuomarinkylä, Torpparinmäki ja Oulunkylä.

Samalla tekniikalla voidaan jatkossa korvata mahdollisesti muitakin manuaalisesti tehtäviä hakuja kaupungin palveluihin, kuten vaikkapa koululaisten iltapäivätoiminnan ja harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen.

Proaktiivinen palvelu edellyttää sitä, että asiakkaat ovat antaneet oikean puhelinnumeron. Esiopetuspilotointi toteutettiin vanhoihin järjestelmiin, joka vaatii paljon työntekijöiden manuaalista työtä, jolloin näppäilyvirheitä voi sattua.

– Tulossa on uusi asiointitietojärjestelmä, joka sisältää enemmän automatisaatiota, Nortes sanoo.