Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäkeskuksesta puuttuu yhä hotelli – hostellitasoista majoitusta löytyy hieman yllätävältäkin taholta

Itäkeskukseen on tullut viime vuosikymmeninä paljon uusia palveluita, mutta edelleenkään kattavaa hotellitarjontaa ei ole muutamaa majoitushuoneistoa lukuun ottamatta.

Keskolla oli Hansasillan kohdalla suunnitteluvaraus vuoden 2013 loppuun, johon se suunnitteli Itäväylän päälle rakennettavaa hotelli-, liike- ja elokuvakeskusta (HU 14.11.14).

Lopulta YIT ja Kesko pitivät rakentamista liian kalliina ja vetäytyivät hankkeesta.

– Itäväylän päälle ei olla toteuttamassa hotellitornia 2013 kaavan mukaisesti, mutta käynnissä oleva Itä-Helsingin keskusta -kilpailu saattaa tuottaa uusia hotellimahdollisuuksia. Se on tässä vaiheessa spekulaatiota, Itä-Helsingin aluearkkitehti Mikko Näveri sanoo.

Kilpailun toiseen vaiheeseen on valittu neljä ehdotusta. Jatkoon valitut ehdotukset ovat Helsinki East Village, Jalan jaloin, Itis Siti ja Itä-Helsingin Glokaali.

Näveri myös paljastaa, että rakennettavaan Jokerikortteliin metroaseman bussiterminaalin paikalle, on mahdollisesti tulossa hotelli. Muita hotellihankkeita Itäkeskukseen ei ole tiedossa.

Itäkeskuksessa sijaitseva näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris avaa pikkuhiljaa oviaan suuremmalle yleisölle. Majoitusmahdollisuuksista ei monikaan vielä tiedä.

Iiris-keskuksesta löytyy 40 huonetta, jotka ovat alun perin tarkoitettu näkövammaisten kuntoutujien käyttöön, mutta nykyisin kaikki huoneet eivät ole aina siinä käytössä.

– Etenkin viikonloppuisin ja heinäkuussa meillä olisi kapasiteettia tarjota huoneita muillekin, Iiris-keskuksen majoituspäällikkö Seija Viitanen sanoo.

Hän kokeili huoneiden myyntiä viime syksynä Booking.com-palvelun kautta ja pohtii nyt, miten myynti kannattaa jatkossa järjestää.

Iiris-keskuksen majoitus on saanut asiakkailta kehuja sen hyvästä sijainnista. Itäkeskukseen kulkee metro ja autollakin sinne pääsee suuria väyliä pitkin.

Hotellitason palvelua Iiriksessä ei ole, ja siksi Viitanen luokittelisikin Iiriksen hostellitasoiseksi majoittumiseksi. Huoneet ovat esteettömiä ja majoittumisella tuetaan näkövammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Seija Viitanen ei pitäisi kilpailua mörkönä, koska Iiris pystyy erottautumaan eettisyydellään muista isoista hotelliketjuista, jos sellainen Itäkeskukseen jossain vaiheessa tulisi.

– Monella vastuullisuus ja eettisyys on valinnoissa tärkeää tänä päivänä. Toki meidän täytyy tiedottaa asiakkaita, jotta ei tule yllätyksenä, millaiseen paikkaan he tulevat, hän sanoo.

Vaikka Iiris ei ole perinteinen majoituspaikka, hostellin asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita näkövammaisuudesta ja näkövammaisten kohtaamisesta.