Suomalaiset pukeutuvat marketmuotiin – osan mielestä sopii jopa juhliin

Marketeista ostetaan murkinan lisäksi myös muotia. Kuvituskuva. Arkisto / Jussi Vehkasalo

toimitus

K-ryhmän teettämän Marketmuoti 2020 -tutkimuksen mukaan marketeista ostetaan vaatteita useammin kuin tavarataloista, erikoisliikkeistä tai jopa verkkokaupoista. Noin 80 prosenttia suomalaisista ostaa marketeista vaatteita ainakin joskus. Lisäksi tutkimus osoittaa, että marketmuodilla on potentiaalia vahvistaa asemaansa myös virallisemmissa tilaisuuksissa, tiedottaa K-ryhmä.

Vaatteiden ostaminen marketista koetaan luontevaksi etenkin rennompiin yhteyksiin, mutta toistaiseksi vain joka toinen suomalainen uskoo marketmuodin sopivan myös työpaikalle. Noin joka neljännen mielestä marketmuoti sopii juhlaan.

– Suomalaisille marketit ovat varteenotettavia vaateostospaikkoja. Tutkimuksemme osoittaa, että suomalaiset arvostavat ostamisen helppoutta. Laadukkaita vaateostoksia halutaan tehdä vaivattomasti ruokaostosten lomassa, osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg sanoo tiedotteessa.

Tulosten perusteella vaatteiden kivijalkakauppa ainakin marketeissa elää ja voi hyvin, eikä vaatekaupassa verkkojättien valta olekaan niin vahva. Marketmuodin aseman voikin sanoa Suomessa olevan ainutlaatuinen: marketeista ostetaan vaatteita useammin kuin tavarataloista, erikoisliikkeistä tai jopa verkkokaupoista. Tutkimukseen vastanneiden mielestä marketmuoti on ennen kaikkea sopivan hintaista ja helppoa ostaa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Ostolakoista tullut näkyvä ilmiö – Määräaikaisesta ostamisesta kieltäytyvät etenkin nuoret naiset, jotka välttelevät pikamuotia
  2.1.2020 6:35
 2. Muoti- ja urheilukaupalla pyyhkii hyvin – kaksi tuoteryhmää myy nyt mainiosti
  27.12.2019 15:16
 3. Krista Siegfridsin oma vaatemallisto iskee muotiteollisuuden uuteen trendiin – "Kun hävikkiä ei synny, vaatteita voi myydä jopa 40 prosenttia edullisemmin"
  19.11.2019 20:25
 4. Ympäristöarvot ravistelevat nyt myös vaatebisnestä – palkitulla Emma Saariolla on selvä visio, millaista muotia hän haluaa luoda
  20.10.2019 20:35
 5. Kierrätystrendi vahvistuu muotimaailmassa – Nyt catwalkeilla nähdään kokispulloista tehtyjä vaatteita
  1.10.2019 10:09
 6. Second hand -merkkivaatteiden kauppa käy netissä – Hanna Autio ideoi Emmyn, jossa käsitellään päivittäin jo 1 200 omistajalleen turhaksi käynyttä vaatetta
  18.1.2020 20:37

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut