Mauri Antero yhä kovassa vedossa – taiteilijan 80-vuotisjuhlaa vietetään Kultsalla

Jari Pietiläinen

Suomalaisen musiikin ja muun kulttuurin varsinainen monitoimimies M. A. Numminen täyttää ensi torstaina tasan 80 vuotta.

Kulttuuripersoonan merkkipäivää juhlitaan Helsingin Kulttuuritalolla 12. maaliskuuta kello 19.00 alkaen.

Tuolloin juhlamenosta vastaa taiteilijan itsensä lisäksi Riku Niemi Orchestra sekä koko joukko vierailevia taiteilijoita, joiden henkilöllisyyttä ei ennen juhlia haluta paljastaa.

Helsingissä ja Lempäälässä asuva Mauri Antero Numminen on ilahduttanut ja ärsyttänyt suomalaisia musiikillaan jo 1960-luvulta lähtien.

Hän on esiintynyt muun muassa laulajana, säveltäjänä, sanoittajana, kirjailijana, runoilijana, näyttelijänä ja tuottajana.

Uransa alkuvaiheilla Numminen oli etenkin underground-taiteilijana, joka kohahdutti provosoivilla lauluillaan. Hän kehitti myös erikoisen, nasaalimaisen lauluäänen, joka kiinnitti kuulijoiden huomiota.

Numminen on ollut Suomen Talvisota 1939–1940 -ryhmän jäsen ja tehnyt lisäksi läheistä yhteistyötä muun muassa Jani Uhleniuksen, Pedro Hietasen ja Rauli Badding Somerjoen kanssa.

Suureen suosioon M. A. Numminen nousi lastenlauluillaan 1970-luvulla, jolloin hän esitti Hietasen kanssa Gommi ja Pommi -eläinkaksikkoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut