Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Viikin kirjastot väistötilaan vuoteen 2021 asti – raidejokeri ja kirjastojen uudet tarpeet pakottivat muutokseen

Infokeskus Koronassa sijaitsevat Viikin kirjasto ja Viikin kampuskirjasto sulkevat ovensa remontin vuoksi kesäkuun alussa.

Remontit tehdään kahdessa vaiheessa vuosien 2020–2022 aikana. Ensin remonttivuorossa on keskuksen kerrokset 1–3. Vuosina 2021–2022 uudistetaan kerrokset 4 ja 5.

Infokeskuksen neljänteen kerrokseen avataan kesän aikana kirjastojen yhteinen väistötila, joka palvelee siihen asti, kunnes uudet tilat valmistuvat syksyllä 2021. Väistötilaan tulee myös lehtien lukupiste sekä noin 100 luku- ja työskentelypaikkaa. Väistötiloissa aineistoa tulee olemaan rajatusti, mutta esimerkiksi varausten nouto toimii normaalisti.

Koronan remontin tarkoituksena on muuttaa kiinteistön tilat vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita ja raidejokerin mukanaan tuomia muutoksia. Remontissa kirjastoille on tulossa uusi sisäänkäynti ja yleisilme, uusia varattavia tiloja sekä kirjastojen yhteinen asiakaspiste.

Uudistus toteutetaan lopputuloksen kannalta mahdollisimman ekologisesti. Muun muassa maalämpöjärjestelmän mahdollisuutta tutkitaan.