Kalasataman 31-kerroksiseen tornitaloon tulee liki 300 vuokra-asuntoa

Kalasataman 31-kerroksiseen Kompassi-tornitaloon on tulossa 291 vuokra-asuntoa. Tornitalon rakentaminen alkaa maalis-huhtikuussa ja valmistuu vuonna 2022. Asunnot tulevat olemaan Kojamon Lumo-vuokrakoteja ja ne ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita.

Alunperin torniin piti tulla omistusasuntoja, kuten viime syksynä valmistuneeseen Kalasataman Majakkaan ja rakenteilla olevaan Loistoon.

SRV:n heikentyneen taloustilanteen vuoksi rakennusyhtiö on kuitenkin tehnyt korjaavia liikkeitä, joista Kompassin myynti asuntosijoitusyhtiö Kojamolle on yksi.

SRV ja Kojamo ovat allekirjoittaneet 197 miljoonan euron yhteistyösopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsinkiin ja Espooseen.

Sopimus pitää sisällään Redin lähistölle tulevan tornitalon lisäksi viisi muuta asuntokohdetta, yhteensä asuntoja valmistuu 676. Omakehitteiset asuntokohteet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

Muut vuokra-asunnot tulevat Pasilaan, Munkkiniemeen ja Pitäjänmäkeen sekä Espoon Perkkaalle. Sopimukseen sisältyvien kohteiden suunnitellaan valmistuvan vaiheittain vuosina 2021–2022.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut