Päätoimittaja Kannala: Maahanmuuttajien toimeentulotuen raportti paljastaa karun ja hyssytellyn faktan

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Aapo Siippainen

Suomi on epäonnistumassa maahanmuuttajien kotouttamisessa, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa

– Maahanmuuttajien toimeentulotuet -tutkimusraportti paljastaa tämän karun, mutta taustalla tiedetyn ja hyssytellyn faktan, Kannala sanoo.

Tutkija Samuli Salmisen kokoamassa raportissa kerrotaan, että toimeentulotuen saajien osuus osassa maahanmuuttajaryhmistä on korkea kantaväestöön verrattuna vielä vuosien maassaoloajan jälkeen.

– Suomessa tarvittavien työelämätaitojen hankkiminen ja suomen kielen oppiminen ei edisty toivotusti ja ilman näitä taitoja työllistyminen on haastavaa, Kannala sanoo.

Kannala ei hyväksy käytäntöä, että maahanmuuttajaperheissä tuet maksetaan yleensä aina miehen tilille.

– Näin ei tasa-arvoisessa Suomessa pidä toimia, Kannala sanoo.

Päätoimittaja toivoo, että Helsinki, Espoo ja Vantaa olisivat aktiivisia maahanmuuttajien koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioissa.

– Haasteet kasautuvat suuriin kaupunkeihin ja näiden ”valuvikojen” korjaamisella olisi iso vipuvaikutus niin talouteen, turvallisuuteen kuin segregaatioonkin.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.