Nyt on urku auki! – Helsinki Organ Festival aloittaa uuden musiikkiperinteen

Tulevana viikonloppuna Helsingin keskustassa alkaa kokonaan uudentyyppinen urkuperinne.

Helsingin urkupäivät on jo viiden vuosikymmenen ajan ollut osa suomalaista urkutaidetta tukevan ja edistävän Organum-seuran toimintaa.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Organ Festival vie tämän perinteen uudelle tasolle. Festivaalia vietetään perjantaista sunnuntaihin.

Kansainvälinen Helsingin urkufestivaali tuo huippuluokan urkutaidetta Helsingin keskustaan koko kansalle. Festivaalin aikana järjestetään lukuisia konsertteja, paneelikeskustelu, koulutusta sekä toimintaa lapsille ja nuorille.

Festivaalin tavoitteena on olla koko Suomelle näkyvä ja kuuluva tapahtuma. Nyt urut tuodaan musiikkikentän ja festivaalitapahtumien keskiöön.

Tänä vuonna festivaalin teemana on hoitava musiikki, mikä näkyy konserttiohjelmien lisäksi ohjelmakirjan ja paneelikeskustelun sisällöissä.

Pääesiintyjinä ovat maailman kuuluisimpiin urkutaiteilijoihin lukeutuvat hollamntilainen Ton Koopman, ranskalainen Vincent Warnier ja ruotsalainen Gunnar Idenstam

Koopman on maailman merkittävimpiä J. S. Bachin musiikin esittäjiä ja johtajia. Hän on perustanut legendaariset Amsterdamin barokkiorkesterin ja -kuoron.

Warnier toimii maineikkaan Saint- Étienne-du-Mont -kirkon urkurina Pariisissa ja on toiminut musiikkitieteen professorina Poitiers’n yliopistossa sekä Pariisin Collège Stanislasissa. Hän työskentelee musiikkitieteen professorina Pariisin Lycée Racinessa ja esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa orkesterisolistina ja soolokonsertein.

Gunnar Idenstam on maailman arvostetuimpia konserttiurkureita sekä lisäksi myös säveltäjä ja kansanmuusikko. Hän on ennakkoluulottomasti kaatanut urkutaiteen raja-aitoja muun muassa Abban perustajajäsen Benny Anderssonin kanssa ja säveltänyt sinfonista rockia uruille.

Nuoremman polven urkureista festivaalilla esiintyvät suomalaiset Ilpo Laspas ja Anna-Maria Lehtoaho sekä Kadri Toomoja Virosta.

Katso Helsinki Organ Festivalin tarkempi ohjelmisto tästä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut