Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhkaako koronavirus yo-kirjoituksia? – Ylioppilastutkintolautakunta on lähettänyt ohjeet lukioille ja päivittää niitä myös verkkosivuillaan

Kevään ylioppilaskirjoitukset käynnistyvät 10.3. äidinkielen lukutaidon kokeella ja päättyvät 26.3. psykologian, filosofian, historian, fysiikan ja biologian kokeeseen.

Lukiot ovat saaneet Ylioppilastutkintolautakunnalta ohjeet koronaviruksen leviämisen varalta.

Ohjeet on myös juuri päivitetty lautakunnan verkkosivulle www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen

– Ylioppilastutkintolautakunta seuraa tilannetta ja tekee yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa valtioneuvoston ja ministeriöiden linjausten pohjalta. Opetustoimea on ohjeistettu noudattamaan terveysviranomaisen ohjeita, kertoo erityisasiantuntija Virpi Britschgi

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeet ovat seuraavat:

Jos kokelas on sairastunut tai karanteenissa: Tartuntavaara- ja karanteenitilanteissa toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Valvojia ei tule altistaa ylimääräisille riskeille. Ensisijaisesti yksittäisten sairastuneiden tai karanteenissa olevien kokelaiden ilmoittautumiset mitätöidään hakemuksen perusteella.

Jos valvojia on sairaana tai karanteenissa: Tartuntavaara- ja karanteenitilanteissa toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Jos kokeiden järjestelyissä ilmenee ongelmia sairaustapausten tai karanteenipäätösten takia, lukion tulee olla yhteydessä lautakuntaan sopiakseen mahdollisista poikkeusjärjestelyistä.

Toimintamahdollisuudet tilanteen laajetessa: Ensisijainen toimintatapa on sairastuneen tai karanteenissa olevan kokelaan ilmoittautu­misen mitätöinti ja uusimismahdollisuuksien hyödyntäminen. Tilanteen laajentuessa harkittavaksi voi tulla esimerkiksi kokeen tai arvostelun järjestäminen poikkeavasti sekä poikkeuksel­lisen järeänä keinona tutkinnon tai sen osan siirtäminen.

Lautakunta tiedottaa lukioita tarvittaessa tilanteen kehittymisestä ja mahdollisista poikkeuksellisista järjestelyistä sähköpostitse ja tällä verkkosivulla.

Kiireellisissä tapauksissa lautakunta lähettää tekstiviestin niihin numeroihin, jotka on ilmoitettu yhteystiedoiksi tutkintoon liittyvissä kiireellisissä asioissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa-lehti.