Raidetyömaa Bulevardin länsipäässä muuttaa liikennejärjestelyjä – raitiolinja 6 siirtyy kiertoreitille

Jukka Hämäläinen

Hernesaaren raitiotien rakentaminen vaikuttaa liikkumiseen Bulevardin ja Hietalahdenrannan risteyksessä maaliskuun alusta lähtien. Raitiovaunut, autot ja bussit siirtyvät kiertoreiteille.

Muutokset liikennejärjestelyihin tehdään sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana niin, että aamulla 2. maaliskuuta uudet järjestelyt ovat voimassa, Helsingin kaupunki tiedottaa. Työmaa kestää arviolta heinäkuun puoliväliin.

Risteyksessä tehdään uusia kiskoja Hernesaaren raitiotielle sekä asennetaan uudet vaihteet raitiovaunuille. Lisäksi samalla uusitaan vesijohtoja, kaukokylmää sekä tehdään uusia hulevesiviemäreitä.

Kiskotyöt ulottuvat Bulevardilla noin Abrahaminkadulle.

Hernesaaren raitiotie kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaarenrantaan.

Telakkakadun peruskorjauksessa on otettu kiinni aikataulua. Suurin osa Telakkakadusta ja Hietalahdenrannasta valmistuu kesällä Bulevardilta Punavuorenkadulle saakka.

Eiranrannassa on nyt vuoden 2020 alussa aloitettu hulevesiviemäerien asentaminen ja väliaikaisen päätepysäkin rakentaminen. Telakkakadulla tehdään jo suurelta osin viimeistelytöitä. Keväämmällä on luvassa pintojen eli asfalttien ja kiveyksien viimeistely.

Liikenteen kiertoreitit:

Raitiolinja 6 siirtyy ajamaan Simonkadun, Kampin ja Ruoholahden kautta Länsisatamaan linjana 6T. Bussit 21 ja 23N siirtyvät kiertoreiteille Hietalahdentorin ympäristön alueelle.

Ajoneuvoliikenteen kiertoreitti kulkee Bulevardilta tullessa Abrahaminkadun, Lönnrotinkadun ja Köydenpunojankadun kautta Hietalahdenrantaan. Hietalahdenrannasta lännestä ja etelästä (Telakkakadulta päin) kiertotie kulkee Mallaskadun liikennetunnelin ja Uudenmaankadun kautta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut