Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päiväkotien henkilökunnan työvaatteille kannatusta – apulaispormestari: "Tullaan selvittämään"

Helsingin kaupungin päiväkoteihin voi tulevaisuudessa tulla henkilöstöetuna työvaatteet. Aihe nousi puheenaiheeksi, kun HU uutisoi äskettäin kansanedustaja ja valtuutettu Jaana Pelkosen (kok.) aloitteesta. Verkkokyselyssä 97 prosenttia kaikkiaan 2165 vastaajasta kannatti henkilöstöetuna ulkoiluvaatteiden tarjoamista

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen kertoo, että työvaatteet ovat nousseet yhtenä asiana esiin myös henkilöstön kanssa käydyissä keskusteluissa ja hänestä idea on hyvä.

– Meillä on pohdittu työhön liittyviä kysymyksiä ja miten alan vetovoimaa voitaisiin parantaa, kun on pulaa varhaiskasvatuksen opettajista ja lastenhoitajista. Työvaateasia on tullut yhtenä ehdotuksena esiin, vaikka toki paljon muitakin asioita.

– Kun ajatellaan päiväkoteja, niin tietysti juuri ulkoilu on sellaista puuhaa, jossa vaatteet herkästi likaantuvat. Yhtenäinen Helsingin brändin mukainen ulkovaatetus erottuisi samalla myös hakemaan tuleville vanhemmille ja viestisi, että tässä on työntekijä, Pakarinen pohtii Helsingin Uutisille.

– Toki se jotakin maksaa, mutta kustannukset pitää selvittää. Ja kun tilataan isoa määrää niin hintakin laskee.

Helsingissä on kaupungin omia suomen- ja ruotsinkielisiä päiväkoteja reilut 300.

Pakarisen mukaan kyseeseen voisi tulla jonkinlainen vedeltä, tuulelta ja lialta suojaava päällys- tai kuorivaate, jonka voi vetää omien vaatteiden päälle.

– Samaan tyyliin kuin itsekin käytän ulkoillessani, ei liian paksu, jotta menisi mahdollisimman suuren osan kautta. Toisaalta kaikki vuodenajathan meillä alkavat muutenkin muistuttaa toisiaan, Pakarinen ideoi.

Asiasta jätetyssä aloitteessa vaatetuksen kuvataan olevan vapaaehtoinen. Pakarinen on samoilla linjoilla.

– En näe, että meillä voisi päiväkodeissa olla pakkoa pukeutumisen suhteen. Toki vaatteista pitäisi tehdä niin houkuttelevat, että kaikki haluaisivat käyttää niitä.

Pakarisen mukaan vaatetusasiaa tullaan kaupungilla pohtimaan seuraavaksi jollakin kokoonpanolla siten, että mukana ovat henkilökunnan edustajat. Työntekijät pääsevät suunnittelemaan vaatetusta niin, että siitä olisi mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä.

Pelkosen valtuustoaloite etenee normaalisti käsittelyyn kaupungin päätöksenteossa myöhemmin.