Päiväkotien henkilökunnan työvaatteille kannatusta – apulaispormestari: "Tullaan selvittämään"

Kaisa Paastela

Helsingin kaupungin päiväkoteihin voi tulevaisuudessa tulla henkilöstöetuna työvaatteet. Aihe nousi puheenaiheeksi, kun HU uutisoi äskettäin kansanedustaja ja valtuutettu Jaana Pelkosen (kok.) aloitteesta. Verkkokyselyssä 97 prosenttia kaikkiaan 2165 vastaajasta kannatti henkilöstöetuna ulkoiluvaatteiden tarjoamista

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen kertoo, että työvaatteet ovat nousseet yhtenä asiana esiin myös henkilöstön kanssa käydyissä keskusteluissa ja hänestä idea on hyvä.

– Meillä on pohdittu työhön liittyviä kysymyksiä ja miten alan vetovoimaa voitaisiin parantaa, kun on pulaa varhaiskasvatuksen opettajista ja lastenhoitajista. Työvaateasia on tullut yhtenä ehdotuksena esiin, vaikka toki paljon muitakin asioita.

– Kun ajatellaan päiväkoteja, niin tietysti juuri ulkoilu on sellaista puuhaa, jossa vaatteet herkästi likaantuvat. Yhtenäinen Helsingin brändin mukainen ulkovaatetus erottuisi samalla myös hakemaan tuleville vanhemmille ja viestisi, että tässä on työntekijä, Pakarinen pohtii Helsingin Uutisille.

– Toki se jotakin maksaa, mutta kustannukset pitää selvittää. Ja kun tilataan isoa määrää niin hintakin laskee.

Helsingissä on kaupungin omia suomen- ja ruotsinkielisiä päiväkoteja reilut 300.

Pakarisen mukaan kyseeseen voisi tulla jonkinlainen vedeltä, tuulelta ja lialta suojaava päällys- tai kuorivaate, jonka voi vetää omien vaatteiden päälle.

– Samaan tyyliin kuin itsekin käytän ulkoillessani, ei liian paksu, jotta menisi mahdollisimman suuren osan kautta. Toisaalta kaikki vuodenajathan meillä alkavat muutenkin muistuttaa toisiaan, Pakarinen ideoi.

Asiasta jätetyssä aloitteessa vaatetuksen kuvataan olevan vapaaehtoinen. Pakarinen on samoilla linjoilla.

– En näe, että meillä voisi päiväkodeissa olla pakkoa pukeutumisen suhteen. Toki vaatteista pitäisi tehdä niin houkuttelevat, että kaikki haluaisivat käyttää niitä.

Pakarisen mukaan vaatetusasiaa tullaan kaupungilla pohtimaan seuraavaksi jollakin kokoonpanolla siten, että mukana ovat henkilökunnan edustajat. Työntekijät pääsevät suunnittelemaan vaatetusta niin, että siitä olisi mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä.

Pelkosen valtuustoaloite etenee normaalisti käsittelyyn kaupungin päätöksenteossa myöhemmin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Aloite: Kaupungin tarjottava päiväkotien työntekijöille "Helsinki-brändin" mukaiset vaatteet 27.2.2020 19:05
  2. Päiväkodeissa eletään itkuisia viikkoja – pieni palkka ja työn haasteet karkottavat varhaiskasvatuksen opettajia 10.8.2019 7:29
  3. Työntekijäpula pakottaa Helsingin pohtimaan uutta ratkaisua: Ruotsinkieliseen päiväkotiin suomenkielistä henkilöstöä? 17.6.2019 19:10
  4. Helsinkiläisvanhemmat antoivat päivähoidolle huippuarvosanan – nämä mainittiin kehittämiskohteiksi 18.1.2020 14:00
  5. Tofukastike ja perunat maistuivat helsinkiläispäiväkodissa – "Jos maitoa korvataan kasvijuomilla, toivon että se perustuu vapaaehtoisuuteen" 29.1.2020 6:50
  6. Kalasatamaan 330-paikkainen jättipäiväkoti – avoinna 24 tuntia vuorokaudessa 12.12.2019 20:15
  7. Vain neljän päivän perehdytys avaa nyt pääsyn lastenhoitajaksi pk-seudulla – rikostausta tutkitaan vasta 3 kuukauden työsuhteessa 28.8.2018 14:20

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut