Viking Line lanseeraa digitaaliset hyttiavaimet – Ne ovat jo testikäytössä Viking XPRS:llä

Laivayhtiö Viking Line on ottanut käyttöön digitaaliset hyttiavaimet ensimmäisenä Itämerellä. Mobiilihyttiavaimet otetiin ensimmäisenä käyttöön tammikuussa Helsinki-Tallinna-reittiä seilaavalla Viking XPRS:llä.

Viking Line Clubin jäsenet ovat voineet 27. tammikuuta 2020 alkaen käyttää Viking Line -sovellusta hyttiavaimena Viking XPRS:llä. Edellytyksenä on se, että kaikki varauksen matkustajat ovat klubijäseniä.

Tavoitteena on tehdä merimatkustamisesta entistä vaivattomampaa. Asiakas tekee lähtöselvityksen Viking Line -sovelluksessa ja saamallaan QR-koodilla, hän pääsee portista laivaan ja voi avata hyttioven. Mobiilisovelluksella toimiva hyttiavain on ympäristöä huomioiva, koska sen myötä paperisten avainten tarve vähenee.

– Asiakkaamme ovat ottaneet uudet digitaaliset hyttiavaimet vastaan innokkaasti, Viking Linen projektipäällikkö Sten Smeds kertoo. Hyttiavainpäivitys tehtiin Viking XPRS -alukselle sen huoltotauon aikana tammikuussa. XPRS on Viking Linen ensimmäinen alus, jolla digitaalisia hyttiavaimia testataan. Mobiiliavaimet tulevat käyttöön myös uudelle M/S Viking Glorylle, joka alkaa liikennöimään vuonna 2021.

– Tarkoituksenamme on ottaa mobiilihyttiavaimet käyttöön kaikilla matkustaja-aluksillamme lähivuosina. Matkaan pääsee toki edelleen myös perinteisellä hyttiavaimella, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta älypuhelinten hyödyntämiseen, Sten Smeds sanoo.

Matkustajat saavat mobiilissa toimivan hyttiavaimen käyttöönsä kirjautumalla Viking Line -sovellukseen. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut