Virossa myytävistä kevytkannabistuotteista löydettiin laittomia määriä päihdyttävää thc:tä

Virolaisen Pärnu Postimees -lehden uutisen mukaan Virossa myytävistä kevytkannabistuotteista on löytynyt laittomia määriä päihdyttävää thc:tä.

Thea Ekholm

Kevytkannabistuotteet ovat Virossa uusi ilmiö. Ensimmäiset niitä myyvät kaupat avattiin Tallinnassa viime vuonna. Nykyään kauppoja on Viron pääkaupungissa useita ja myös Pärnussa on yksi myymälä.

Viime vuoden elokuussa Viron poliisi- ja rajavartiolaitos teki ratsian yhdeksään Tallinnassa ja Pärnussa sijaitsevaan kevytkannabistuotteita myyvään liikkeeseen. Poliisi takavarikoi myymälöistä tuotteita, joiden epäiltiin sisältävän sallittua enemmän päihdyttävää thc-yhdistettä.

Virossa on laillista myydä kevytkannabistuotteita, joiden thc-pitoisuus on alle 0,2 prosenttia. Tutkimuksissa kuitenkin selvisi, että suurin osa takavarikoiduista tuotteista sisälsi laittomia määriä thc:tä.

Viron poliisin mukaan virolaiset kauppiaat eivät ole selvittäneet kunnolla myymiensä tuotteiden sisältöä, vaan ovat luottaneet ulkomaisten myyjien lupauksiin, että tuote on Viron lainsäädännön mukainen.

Suomessa kevytkannabistuotteiden myynti on laitonta. Suomalaismatkailijan ei kannata ostaa tuliaisiksi Virossa laillisia tuotteita, sillä kevytkannabistuotteiden maahantuonti voidaan tulkita huumausainerikokseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.